Sakarya’da ‘Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nda anlamlı etkinlik

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Görme Engelliler Haftası’nda Anlamlı Etkinlikler Düzenledi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin yaşamlarına dokunacak ve onlara anlam katacak projeler geliştirmeye devam ediyor.

Güne Anlam Katan Etkinlikler

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü, her yıl düzenlenen 7-14 Ocak “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” kapsamında anlamlı etkinlikler gerçekleştirdi.

Hafta boyunca sesli betimlenmiş film gösteriminden söyleşi etkinliklerine ve görme engelli bireylerle buluşma programına kadar çeşitli aktiviteler düzenlendi.

Sesli Betimlenmiş Film Gösterimi

Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nda Sosyal Gelişim Merkezi’nde sesli betimlenmiş bir film gösterimi düzenledi. Bu etkinlikle farkındalık ve empati oluşturulması hedeflendi.

Bir Başarı Hikayesi

Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesinde gerçekleşen söyleşi programında, görme engelli SAÜ Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Huzeyfe Aydın kendi başarı hikayesini paylaştı. Aydın, engelinin kendisi için bir özellik olduğunu ve başarıya giden yolun çalışmak ve umutla devam etmek olduğunu vurguladı.

Görme Engelli Bireylerle Buluşma

Son etkinlikte görme engelli bireylerle OSM’de bir araya gelindi. Programda sorunların konuşulduğu ve fikir alışverişinin gerçekleştiği buluşmada Sakarya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de hazır bulundu.

Büyükşehir Belediyesi olarak her engelli bireyin yanında olduklarını belirten yetkililer, görme engelli vatandaşların haftasını kutladı ve desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

Related Posts

YÖK’ün “Uluslararası Araştırmacı Programları”nın ikinci başvuruları başladı

YÖK’ün “Uluslararası Araştırmacı Programları”nın ikinci başvuruları başladı

Humoral bağışıklık nedir? 2025 AYT Humoral bağışıklık sorusu cevabı

Humoral bağışıklık, 2025 AYT’de biyoloji sorularından birisi oldu. Humoral bağışıklık, vücutta hücre dışındaki (sıvı ortamdaki) mikroorganizmalara karşı antikorlar aracılığıyla gerçekleşen bağışıklık türüdür. Antikorlar, B lenfositlerinden farklılaşan plazma hücreleri tarafından üretilen ve özgül olarak patojenlerin antijenlerine bağlanarak onları etkisiz hale getiren proteinlerdir. Bu bağışıklık türü, özellikle bakteri, virüs gibi hücre dışı patojenlere karşı etkilidir ve antikorlar sayesinde patojenlerin fagositler tarafından yutulması veya hücreleri enfekte etmesinin engellenmesi sağlanır.

Zilhicce ayı bitti mi, ne zaman bitecek? Diyanet İşleri Başkanlığı Hicri Takvimi: 2025 Zilhicce ayı son günü

Kurban Bayramının (Zilhicce Ayının 10 – 11 -12 ve 13. günlerinde kutlanır) geride kalmasıyla birlikte Zilhicce Ayı son tarihi merak edilip araştırılıyor. Hicri Takvim ve Miladi Takvim arasındaki zaman farkı nedeniyle Hicri ayların başlangıcı ve bitişi bir önceki başlangıç ve bitiş tarihinden 10 – 11 gün daha erken bir tarihe denk geliyor. Hesaplamalar ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılıyor. Peki, 2025 Zilhicce ayı ne zaman bitecek? İşte merak edilip araştırılan tarihle ilgili ayrıntılar…

Okullar ne zaman açılacak? 2025-2026 eğitim öğretim yılı ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2025-2026 eğitim öğretim yılına ilişkin takvimi duyurdu. Peki, okullar ne zaman açılacak? 2025-2026 eğitim öğretim yılı ne zaman başlayacak?

YÖKDİL/2 başvuruları başladı

ÖSYM, 27 Temmuz tarihinde yapılacak 2025 Yükseköğretim Kurumları 2025-YÖKDİL/2 başvuruları başladı.

Instagram çöktü mü, dondu mu, ne sorun var? 11 Haziran hata / arıza raporu: 24 saatlik veriler yayınlandı!

Instagram çöktü mü, dondu mu, ne sorun var? Instagram’a giriş ve akış yenilemede sorun yaşayanlar merak içerisinde başta belirtilen sorunun cevabına çevrildi. Hemen belirtelim ki dün akşam saat 23.19’da 7 hata bildirimi yapıldı. Ardından da büyük bir sorun kaydı yapılmadı. Peki, bugün 11 Haziran Çarşamba Instagram açıldı mı, sorun giderildi mi? İşte merak edilip araştırılan güncel detaylar ve 11 Haziran Çarşamba yani bugüne ait hata tespit raporu grafiği…