Uzmanı uyardı: Siber vatan ciddi bir tehditle karşı karşıya, çevrim içi istismar halk sağlığı sorunudur

TBMM Çocuğa Karşı Şiddet ve İstismarı Araştırma Komisyonu’nda Dijital Ortamda Çocuk İstismarına Karşı Çözüm Arayışı Devam Ediyor

TBMM Çocuğa Karşı Şiddet ve İstismarı Araştırma Komisyonu’nda, dijital dünyada çocukların cinsel istismarını engellemenin ve çocukları korumanın yolları konuşulmaya devam ediyor. Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Prof. Dr. Murat Okcu ve Başkent Üniversitesi’nden Doç. Dr. Betül Orhan Kılıç, çocukları dijital tehditlerden koruma konusunda sunum yaptılar. Prof. Dr. Okcu, çocukların çevrimiçi istismarının küresel bir halk sağlığı sorunu haline geldiğine dikkat çekerek, “Siber dünya ciddi bir tehdit altında ve düzenlemeler yapılmazsa çocuklar savunmasız kalacak” dedi.

TBMM Çocuğa Karşı Şiddet ve İstismarı Araştırma Komisyonu, AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu başkanlığında toplandı. Komisyonda Prof. Dr. Murat Okcu ve Doç. Dr. Betül Orhan Kılıç sunumlarını gerçekleştirdiler.

Komisyonun açılış konuşmasında dijital devrimin düzenli olarak yönetilmesinin önemine vurgu yapan Komisyon Başkanı Aydoğdu’nun ardından Prof. Dr. Okcu tehdidin boyutlarını detaylı bir şekilde aktardı.

“Siber Dünya Tehdit Altında, Düzenlemeler Yapılmazsa Savunmasız Kalacak”

Çevrim içi istismarın bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirten Okcu, şunları söyledi:

“Çocukları her türlü şiddet, ihmal ve istismardan korumayı amaçlayan komisyonumuz, doğrudan dijital ve siber dünyaya odaklanmıştır. Eskiden cinsel istismar fotoğraf ve videolarla belgelenirdi ancak internetin yükselişi ile çevrim içi istismar vakaları hızla artmıştır. Bu durum, çocuk istismarının acil ve küresel bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini göstermektedir. Siber dünya, çocuklar için büyük bir risk oluşturmakta ve düzenlemeler yapılmadığı takdirde çocuklar savunmasız kalacaktır.”

“Güvenli Bir Dijital Çevre Oluşturulmalıdır”

Doç. Dr. Betül Orhan Kılıç da çocukları dijital dünyadaki tehlikelerden korumanın önemine değinerek önerilerini paylaştı:

“Dijital dünyanın çocuğun gelişimine katkıları olduğu gibi olumsuz etkileri de vardır. Özellikle erken çocukluk döneminde dijital teknolojilerin doğru ve yeterli kullanılmaması çocukların gelişimine zarar verebilir. Bu nedenle çocukların güvenli bir dijital çevrede bulunmaları ve bu ortamın oluşturulması gerekmektedir.”

Related Posts

CHP’li vekilin annesinin taziyesinde Kürtçe mevlit okundu

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp’in annesinin taziyesinde Kürtçe mevlit okundu. O anlar kameralarca kaydedildi.

TBMM’de gerginlik bitmiyor: ‘Hoplasan da zıplasan da’

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın “o karşımızda oturursa meclisi çalıştırmayız” sözlerine, eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank’tan yanıt verdi.

Hatay’da tedavi edilen yabani kuşlar yeniden doğaya kavuştu

Hatay’da tedavisi tamamlanan 11 yabani kuş doğaya salındı.

Şezlong kavgasında kan aktı: Baltayla öldürdü, kaçarken yangın çıkardı

Çeşme’de iki site görevlisi şezlong yeri nedeniyle tartıştı. Kavgaya dönen tartışmada Soner Boztepe, başına aldığı balta darbesiyle hayatını kaybetti.

Nilüfer Yaz Spor Okulları’nda İkinci Dönem Sertifika Töreni

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Belediyespor Kulübü iş birliğiyle düzenlenen Yaz Spor Okulları’nda ikinci dönem sona erdi. Toplam bin 608 öğrenci, futbol, basketbol, voleybol gibi branşlarda eğitim alarak sertifikalarını aldı.

Küçük Kızın Sorduğu Soruya Fatma Şahin’den İlham Veren Cevap

Tokat’ta 23 Nisan’da bir kız çocuğunun ‘Kızdan belediye başkanı olur mu?’ sorusu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in anlamlı yanıtı ile büyük ilgi gördü. Fatma Şahin, çocuklara kadın liderliğini destekleyen cesur bir mesaj vererek ilham kaynağı oldu.