Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Zindetut

Zindetut için hızlı ve güncel haberler

Zindetut

Zindetut için hızlı ve güncel haberler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

İzmir Çevre Yolu’nda Özelleştirme Süreci Başlıyor

By Fatma Kurt
2 Mayıs 2026 1 Min Read
İzmir Çevre Yolu’nda Özelleştirme Süreci Başlıyor için yorumlar kapalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, İzmir Çevre Yolu’nun da özelleştirilme sürecine gireceğini duyurdu. Daha önce Ankara Çevre Yolu ile ilgili özelleştirme iddialarını belgelerle ortaya koyan Yavuzyılmaz, vatandaşların vergileriyle inşa edilen otoyolların özel şirketler tarafından işletileceğini dile getirmişti. Şimdi de Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ücretsiz olarak işletilen 51 kilometrelik İzmir Çevre Yolu’nun, 25 yıllığına özel sektöre devredilmesinin planlandığını belirtti.

Yavuzyılmaz, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, İzmir Çevre Yolu’nun artık ücretsiz olmayacağını vurgulayarak, bu yolun 2010 yılındaki özelleştirme paketinde yer aldığını ve 2026 yılı itibarıyla paralı hale geleceğini ifade etti. Özelleştirmeyle birlikte araç geçiş ücretleri hakkında şu bilgileri paylaştı: Balçova-Gaziemir: 33 TL, Gaziemir-Otoyol Ayrımı: 31 TL, Otoyol Ayrımı-Üniversite Ayrımı: 40 TL, Üniversite Ayrımı-Karşıyaka: 33 TL olarak belirlendi.

Yolu kullanacak araç sayısına da dikkat çeken Yavuzyılmaz, 2025 yılında İzmir Çevre Yolu’ndan geçiş yapan araç sayısının yaklaşık 141 milyon 298 bin olduğunu söyledi. Özelleştirme gerçekleştiği takdirde, işletmeci şirketin yıllık kazancının en az 4 milyar 326 milyon lira olacağını belirtti. 25 yıllık dönem içinde, şirketlerin toplam geliri ise güncel döviz kuru ile yaklaşık 2 milyar 402 milyon dolara karşılık gelen 108 milyar lira olacağını vurguladı.

Yavuzyılmaz, “Maliyeti yıllar önce vatandaşın vergileriyle ödenmiş olan çevre yollarını özelleştirmek vatandaşa ihanettir! Derhal bu özelleştirme planından vazgeçin!” diyerek iktidara sert bir şekilde tepki gösterdi. Açıklamasında, İzmir Çevre Yolu’nun 25 yıllık özelleştirme planının gerçekleşmesi halinde ortaya çıkacak geçiş ücret tarifesini de sıraladı.

Kaynaklar: KGM 2025 Trafik ve Ulaşım Bilgileri Raporu, CİMER, 2010 Yılı Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı, Çevre Otoyolu Haritası.

Author

Fatma Kurt

Follow Me
Other Articles
Previous

Şiddetli Yağış ve Fırtına Bekleniyor: Meteoroloji Uyarılarını Açıkladı

Next

2 Mayıs 2026 Türkiye’de Deprem Gerçekleşti! Detaylar Burada

SON YAZILAR

  • Gazprom: Avrupa’nın yer altı doğalgaz depoları rekor düzeyde düşük
  • Tüm dünyaya ‘tatil daveti’
  • Konutlar Ekim 2026’da tamam
  • Resmi Gazete’de bugün (08.08.2026)
  • Halkbank’tan beklenti üstü net kâr
  • Google Pixel Watch 5 Sızdırıldı: İşte Detaylar
  • Copilot için radikal karar: Microsoft logoyu değiştiriyor!
  • Trump’tan Fed Başkanı Warsh’a: Faiz kararı tamamen ona bağlı değil
  • YÖKDİL/2 pazar günü yapılacak
  • TL mevduat faizi Mart’tan bu yana en düşük seviyede

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (862)
  • Ekonomi (75)
  • Haber (302)
  • Sağlık (94)
  • Tanıtım (1)
  • Teknoloji (43)
Copyright 2026 — Zindetut. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort
adana escort