Hakkari Valiliği, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen uluslararası bir soruşturmanın sonucunda 20 milyar liralık dev bir suç ağının merkezinin çökertildiğini duyurdu. Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yürütülen bu operasyonda, suç örgütünün liderlerinden biri olan M.O.B. hakkında İnterpol aracılığıyla kırmızı bülten çıkarıldığı belirtildi.
Yapılan operasyonda, M.O.B. Bosna-Hersek’te yakalanarak Türkiye’ye iade edildi. Şüphelinin Yüksekova’daki ikametinde gerçekleştirilen aramalarda, yasa dışı faaliyetlerin dijital izlerini taşıyan 29 cep telefonu, 4 dizüstü bilgisayar ve bir bilgisayar kasası ele geçirildi. Valilik, bu ele geçen materyallerin 18 il ve 7 ülkeyi kapsayan yasa dışı bahis ve dolandırıcılık ağının “ana kumanda merkezi” olduğunu açıkladı.
M.O.B., Türkiye’ye getirildikten sonra Hakkari Siber Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından sorgulandı ve ardından tutuklandı. Soruşturma süreci hala devam etmektedir. (AA)
