Yüksekova’daki Dilimli Baraj Gölü Dondu

HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesindeki Dilimli Baraj Gölü, etkili olan soğuk hava nedeniyle dondu. 2,5 kilometrelik alana sahip olan barajın yüzeyi 10 santimetre kalınlığında buzla kaplandı.

Yüksekova ve çevresinde hafta içi etkili olan kar yağışı sonrası pazar günü de en düşük hava sıcaklığı eksi 20,6 derece olarak ölçüldü. Bölgede kar yağışı sonrası etkili olan dondurucu soğuklar hayatı olumsuz etkilerken, Yüksekova- Esendere kara yolu üzerinde ve ilçeye 5 kilometre uzaklıkta bulunan Dilimli Baraj Gölü’nün de donmasına neden oldu. 64 milyon metreküp su kapasiteli barajı gölünün yüzeyi yaklaşık 10 santimetre kalınlığında buzla kaplandı. Yüksekova’da yaşayan Kıyas Sırrı, “Bu yıl çok kar yağmadı ama soğuk bir kış mevsimi yaşıyoruz. Geceleri hava sıcaklığı sıfırın altında 20 dereceye kadar düşüyor. Baraj gölünün yüzeyi buzla kaplanıp güzel bir manzara ortaya çıkınca bölgeye gelerek fotoğraf çekmek istedim” dedi.

Related Posts

ASEAN Zirvesi yarın başlıyor: Masada neler var?

Güneydoğu Asya Uluslar Birliği ASEAN’ın dışişleri bakanları, bu hafta 8 Temmuz ila 11 Temmuz 2025 tarihleri arasında Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da bir araya gelecek. “Kapsayıcılık ve Sürdürülebilirlik” teması altında gerçekleşecek olan …

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç DEM Parti heyetini kabul edecek

Terörsüz Türkiye kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) heyetini kabul etti. Bu kritik görüşme sonrası Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da DEM heyeti ile yarın saat 13.30’da görüşeceği öğrenildi.

Başkan Tanburoğlu: “Zeydan Başkan’ın anlı aktır, başı diktir”

Geçtiğimiz gün gözaltına alınan Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a destek amacıyla CHP Adana İl Başkanlığı tarafından organize edilen Adana İradesine Sahip Çıkıyor Mitingleri tüm hızıyla devam ediyor.

Datça Devlet Hastanesi’nin Başhekimi görevden alındı

Muğla’daki Datça Devlet Hastanesinde bir hemşirenin intihar girişiminde bulunmasının ardından başlatılan idari soruşturma kapsamında, Başhekim Dr. Mesut Armağan Ada görevden alındı.

Bu kavunun tanesi 5.200 liraya satılıyor: Kapış kapış gidiyor

Dünyanın en pahalı meyvelerinden biri olarak bilinen Japon Crown Kavunu, New York’ta adeta kapış kapış gidiyor… Bu kavunun bu kadar pahalı olma nedenini duyan ise saygı duyuyor.

Elon Musk parti kurdu

ABD Başkanı Donald Trump ile arası açılan Elon Musk, ABD’deki mevcut siyasi düzene karşı çıkarak “Amerika Partisi”ni kurduğunu açıkladı.