YÖK’ten, ‘Sağlıkta Dijitalleşme Çalıştayı’ düzenledi

YÖK ve Sağlık Bakanlığı İş Birliğiyle Sağlıkta Dijital Dönüşüm Çalıştayı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde yapılan çalıştay, dijital teknolojilerin sağlık sektöründeki değişimlerine uyum sağlamayı ve geleceğin sağlık profesyonellerini yetiştirmeyi hedefliyor.

YÖK Başkanı Erol Özvar’ın liderliğinde gerçekleşen çalıştaya, Sağlık Bakan yardımcıları Şuayıp Birinci ve Yasin Erkoç, Sağlık Bakanlığı yöneticileri, Yükseköğretim Kurulu başkan vekilleri, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı temsilcileri, üniversitelerin rektörleri, dekanları, akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı.

YÖK’ten ‘Sağlıkta Dijitalleşme Çalıştayı’

Özvar, açılış konuşmasında, “Dijital dönüşüm sürecinde yetkin insan kaynağı yetiştirmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ile ortak bir vizyon oluşturmak için yürüttüğümüz uyumlu çalışmalarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Sağlık eğitiminde dijital dönüşümü sağlamak için paydaşlarla işbirliği yaptıklarını belirten Özvar, “Bu çalıştayda, sağlık alanlarında ön lisans ve lisans programlarının geliştirilmesi, mevcut programların etkinliğinin ve sektörle uyumunun tartışılması ve geleceğe yönelik somut adımların belirlenmesi hedeflenmektedir.” dedi.

‘Müfredat Düzenlemelerini Birlikte Yapacağız’

Özvar, mevcut programların gözden geçirilmesi, yeni programların tasarlanması ve üniversite-sektör iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda çalıştıklarını belirterek, “Mevcut programlara dijital beceriler kazandıracak müfredat düzenlemelerini üniversitelerle birlikte planlıyoruz. Sağlık alanında açılacak programlar için sektör desteğinin önemini vurgulamaktayız.” ifadelerini kullandı.

‘Yapay Zeka Programlarının Sayısı Artacak’

Özvar, yapay zeka ve bilişim temelli programların artarak devam edeceğini belirterek, “Yapılan çalışmalar ve açılan yeni programlar, bilişim ve dijital teknoloji alanlarındaki tecrübeyi artırmaktadır. Bu tecrübeleri sağlık eğitimine aktarıp, dijital teknolojilere hakim sağlık çalışanlarını yetiştirmeyi hedefliyoruz. Benzer çalışmalar tarım ve yeşil dönüşüm alanlarında da yapılacaktır.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Datça açıklarında 3.6 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz’de Datça açıklarında 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yılın 5 ayı kömürün başında yatıp kalkıyorlar

Yaz mevsiminde vatandaşlar mangal keyfi yaparken, Eskişehir’in Seyitgazi ilçesindeki bir tesiste çalışan üreticiler her yıl nisan ve eylül ayları arasında odun kömürü üretimi yapıyor. Oldukça zahmetli olan odun kömürü üretimi, meşe ağaçlarının 4-5 …

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.

Rusya: ABD ekonomiyi siyasi silaha çevirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin ticari ve ekonomik araçları siyasi baskı unsuru olarak kullanmaya devam ettiğini belirterek, “Bu çizgi, uluslararası ekonomik işbirliği mimarisinin bozulmasına yol açıyor.” dedi.

Rusya, Ukrayna’da bir yerleşim birimini daha ele geçirdi: Tolstoy Rus kontrolüne geçti

Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesinde Tolstoy yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdiklerini duyurdu.

Kırşehir’de içme suyu skandalı: Su kesintilerinin ve musluklardan çamur akmasının nedeni ortaya çıktı

Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konuşan Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri; sorumluluk alanlarındaki su kuyularının bakım ve onarımıyla temiz su temin ettiklerini ifade etti. DSİ yetkilileri …