Valilik 320 liraya çıkan et dönere müdahale etti: Fiyatlar geri çekildi

Erzincan Valiliği, Et Döner Fiyatlarıyla İlgili Karar Aldı

Erzincan’da 100 gram et dönerin 320 TL’ye satılmaya başlamasıyla oluşan kamuoyu tepkisi sonrası Erzincan Valiliği harekete geçti. Vatandaşların alım gücünü zorlayan zam sonrası düzenlenen toplantıya kentteki lokantacı esnafı da katıldı.

NeHaber24’ün haberine göre, Valilikte gerçekleşen görüşmelerde hem ekonomik koşullar hem de ticari sürdürülebilirlik ele alındı. Görüşmeler sonucunda 100 gram et dönerin fiyatının bir süreliğine 290 TL olarak belirlenmesine karar verildi.

Erzincan Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın ekonomik koşulları göz önünde bulundurularak esnaf ve tüketici arasında ortak bir çözüm yolu bulunmuştur” ifadelerine yer verildi.

Fiyat indiriminin süresine dair net bir bilgi verilmezken, uygulamanın “bir süreliğine” geçerli olacağı belirtildi. İlerleyen dönemde döner fiyatının yeniden değerlendirilmesi gündeme gelebilir.

Related Posts

Yeşil Fırsatlar Hibe Desteği Tanıtıldı

Gaziantep’te yeşil dönüşüm için kadın ve gençlere hibe desteği tanıtıldı; 35 Milyon TL bütçe ayrıldı.

TCMB’nin rezervleri 166 milyar doları aştı

TCMB’nin rezervleri 166 milyar doları aştı

Benzinli araçlar tarih oluyor

Dünya genelinde elektrikli araç satışları yılın ilk yarısında yüzde 28 artarak 9,1 milyona ulaştı.

Yarım asırlık dev darboğaza girdi; iflasın eşiğine geldi

Sektörünün öncü firmalarından olan yarım asırlık Arslan Alüminyum, mali darboğaz nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. Şirket hakkında iki aylık geçici mühlet kararı verildi.

Bakan Kacır’dan Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı’na ilişkin paylaşım: Türkiye’mizin tüm illerinde dev yatırımları hayata geçireceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı ile Türkiye’nin tüm illerinde dev yatırımları hayata geçireceklerini bildirdi.

Cari açık Mayıs’ta 684 milyon dolar oldu: Son 7 ayın en düşük seviyesi

Türkiye’nin cari işlemler açığı, 2025 yılı Mayıs ayında 684 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam son 7 ayın en düşük seviyesi olurken, yıllıklandırılmış açık ise 3,8 milyar dolar azalarak 16 milyar dolara geriledi.