Türk haritasını Atina sevmedi

Türkiye’nin DMP Haritasına Yunan Tepkisi: Yetkisi Yok!

Yunan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Ege Denizi’ndeki DMP haritasına karşılık kendi haritasını yayınladı. Bakanlık, Türk haritasının uluslararası hukukta hiçbir temeli olmadığını belirtirken, IOC-UNESCO’nun da herhangi bir yetkisinin bulunmadığını iddia etti.

YUNAN BASININDAN TEPKİLER

Yunan gazeteleri, haritayı manşetlerine taşıdı. Kathimerini gazetesi, “Türkiye Ege’nin yarısına yerleşiyor” başlığını kullanırken, Ta Nea “Türkiye’den tahrik” ve Apovemmatini gazetesi ise “Türkiye’nin Ege’de korsanlığı” başlıklarına yer verdi.

NİSAN AYINDA DUYURULMUŞTU

Türkiye’nin DMP haritası ilk kez 16 Nisan 2025’te kamuoyuna açıklandı. Ankara Üniversitesi Deniz Hukuku Ulusal Araştırma Merkezi’nin (DEHUKAM) koordinasyonunda hazırlanan harita, Türkiye’nin deniz ve kıyı alanlarının sürdürülebilir kullanımına yönelik bir planlama olarak değerlendirildi.

BİLGİ NOTU: Atina, 16 Nisan’da yayınladığı Deniz Mekânsal Planlaması Haritası’nda Ege ve Doğu Akdeniz’deki iddialarını yansıtmıştı. Türk deniz yetki alanlarını ihlal ederek küçük adaların bile azami kıta sahanlığı iddiasını içeren harita büyük tepki çekmişti.

Related Posts

Öldürüp kaçtı, tuvalette yakalandı

Düzce’de Ahmet Karabulut uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. 3 taksi değiştirerek kaçan şüpheli Y.T. saklandığı tuvalette yakalandı.

CHP’li vekilin annesinin taziyesinde Kürtçe mevlit okundu

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp’in annesinin taziyesinde Kürtçe mevlit okundu. O anlar kameralarca kaydedildi.

TBMM’de gerginlik bitmiyor: ‘Hoplasan da zıplasan da’

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın “o karşımızda oturursa meclisi çalıştırmayız” sözlerine, eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank’tan yanıt verdi.

Hatay’da tedavi edilen yabani kuşlar yeniden doğaya kavuştu

Hatay’da tedavisi tamamlanan 11 yabani kuş doğaya salındı.

Şezlong kavgasında kan aktı: Baltayla öldürdü, kaçarken yangın çıkardı

Çeşme’de iki site görevlisi şezlong yeri nedeniyle tartıştı. Kavgaya dönen tartışmada Soner Boztepe, başına aldığı balta darbesiyle hayatını kaybetti.

Nilüfer Yaz Spor Okulları’nda İkinci Dönem Sertifika Töreni

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Belediyespor Kulübü iş birliğiyle düzenlenen Yaz Spor Okulları’nda ikinci dönem sona erdi. Toplam bin 608 öğrenci, futbol, basketbol, voleybol gibi branşlarda eğitim alarak sertifikalarını aldı.