TÜİK açıkladı: İnşaat maliyet endeksinde büyük artış!

TÜİK, İnşaat Maliyet Endeksi Verilerini Yayımladı: Şubat Ayında Büyüme Devam Ediyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı Şubat ayına ait inşaat maliyet endeksi verilerini açıkladı. Yayımlanan verilere göre, inşaat maliyet endeksi şubat ayında bir önceki aya göre %1,24 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %23,94 büyüme kaydetti.

İşçilik Endeksinde Sınırlı Bir Düşüş Gözlendi

Aylık bazda malzeme endeksi %1,99 artarken, işçilik endeksi %0,02 geriledi. Yıllık bazda ise malzeme endeksi %19,49, işçilik endeksi ise %32,38 oranında yükseldi.

Bina inşaatı maliyet endeksi, şubat ayında bir önceki aya göre %1,13 artış gösterirken, yıllık bazda %24,44 büyüme kaydetti. Aynı dönemde bina inşaatı malzeme endeksi %1,97 yükselirken, işçilik endeksi ise %0,23 azaldı. Yıllık bazda bina inşaatında malzeme maliyeti %20,43, işçilik maliyeti ise %31,68 arttı.

Bina dışı yapılar için inşaat maliyet endeksinde aylık artış %1,59, yıllık artış ise %22,34 oldu. Malzeme maliyetleri aylık %2,04, işçilik maliyetleri %0,74 arttı. Yıllık bazda malzeme endeksi %16,64, işçilik endeksi ise %34,97 büyüme gösterdi.

Related Posts

TCMB’nin rezervleri 166 milyar doları aştı

TCMB’nin rezervleri 166 milyar doları aştı

Benzinli araçlar tarih oluyor

Dünya genelinde elektrikli araç satışları yılın ilk yarısında yüzde 28 artarak 9,1 milyona ulaştı.

Yarım asırlık dev darboğaza girdi; iflasın eşiğine geldi

Sektörünün öncü firmalarından olan yarım asırlık Arslan Alüminyum, mali darboğaz nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. Şirket hakkında iki aylık geçici mühlet kararı verildi.

Bakan Kacır’dan Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı’na ilişkin paylaşım: Türkiye’mizin tüm illerinde dev yatırımları hayata geçireceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı ile Türkiye’nin tüm illerinde dev yatırımları hayata geçireceklerini bildirdi.

Cari açık Mayıs’ta 684 milyon dolar oldu: Son 7 ayın en düşük seviyesi

Türkiye’nin cari işlemler açığı, 2025 yılı Mayıs ayında 684 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam son 7 ayın en düşük seviyesi olurken, yıllıklandırılmış açık ise 3,8 milyar dolar azalarak 16 milyar dolara geriledi.

POS cihazında yeni dönem! Başkasına ait cihazı kullananlara kötü haber

Gelir İdaresi Başkanlığı, kayıt dışılığı önlemek için harekete geçti. Yeni düzenlemeyle perakende satış yapan mükellefler, yalnızca kendi adlarına tanımlı POS cihazlarını kullanabilecek.