Tarkan konserinde zil satmaktan Avrupa’nın en iyi girişimcisine

Emrah Kaya Swipeline Podcast’te Girişimcilik Serüvenini Anlattı

Swipeline Podcast’in 212. bölümünde, girişimcilik dünyasının öncü isimlerinden MARS Kurucu Ortağı Emrah Kaya konuk oldu. Kaya, girişimcilik hikayesi ve uluslararası başarılara uzanan kariyer yolculuğunu dinleyicilerle paylaştı.

Tarkan Konserinde Başlayan Girişimcilik Macerası

Emrah Kaya, girişimcilik serüvenine Tarkan konserinde başladığını şu sözlerle anlattı: “Akşam 37 tüplük televizyonda Tarkan konseri izliyoruz. Televole, ‘Tarkan İstanbul’da Rum Hisarı konserlerine devam edecek’ dedi o sırada kamera Tarkan’dan seyircilere döndü seyircilerde zil yok. Tarkan’a eşlik edecek seyirciler yok o zaman seyircilerin eline zil vermek lazım. Mercan yokuşunda Eminönü’nde bir zilci amcadan 4 bin tane zil aldık. Arabanın ruhsatını rehin bırakarak arabayı da bırakarak elimizde poşetlerle. Ben hayatımda hiç kar marjı bu kadar yüksek başka bir iş görmedim”

Emrah Kaya Kimdir?

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu olan Emrah Kaya, 2001-2018 yılları arasında gençlik odaklı birçok markanın kurulmasında liderlik yaptı ve şu anda MARS Kurucu Ortağı olarak görev yapıyor.

Uluslararası Başarıları

Kaya, sadece Türkiye’de değil, 2010 yılında Global Endeavor Girişimcisi seçilerek uluslararası alanda da adını duyurdu. 2011 yılında European Business Awards tarafından Avrupa’nın en iyi 10 girişimcisi arasında gösterildi ve Ruban D’Honneur nişanını kazandı. Ayrıca, 2012 yılında Youtholding ile Harvard Business School’un Global Partner’ları arasına katıldı.

Dijital Bankacılık ve Metaverse Vizyonu

2015 yılından bu yana finansal teknoloji ve dijital bankacılık alanındaki yenilikçi iş modellerine odaklanan Kaya, e-spor ve oyun sektöründe de yatırımlarıyla dikkat çekiyor. 2020 yılında “İnsanlık için Gıdanın Geleceği” vizyonuyla Sovital Vitamins markasını kurdu ve “Metaverse: Meta İnsana Hazır mısın?” kitabıyla teknoloji ve insan etkileşimindeki dönüşümü ele aldı.

Topluma Katkı ve Liderlik

Emrah Kaya, sosyal sorumluluk projelerine olan katkısıyla da tanınıyor. Metaverse Union Yönetim Kurulu ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Mütevelli Heyeti’nde aktif görev alıyor. Ayrıca, Türkiye Bilişim Derneği (TBD), Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) ve Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği (DPİD) gibi önemli kuruluşlarda yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Related Posts

Çin’in harcamaları ilk beş ayda yüzde 4,2 arttı

Çin’in merkezi bütçe gelirleri açıklandı. Açıklanan verilere göre yılın ilk 5 ayında gelirler geçen yıla göre yüzde 0,3 azalırken harcamalar yüzde 4,2 arttı.

Karşılıksız çeklerde alarm: 5 ayda 82 milyar TL’ye ulaştı

Türkiye Bankalar Birliği’nin açıkladığı verilere göre, 2025 yılı Ocak-Mayıs döneminde bankalara ibraz edilen ve karşılıksız çıkan çek sayısı dikkat çekici boyutlara ulaştı. Bu dönemde, 16,4 bin keşideciye ait toplam 108 bin adet çek karşılıksız çıktı …

Tüketici güven endeksi haziranda sınırlı arttı

TÜİK verilerine göre tüketici güven endeksi haziran ayında yüzde 0,3 artış göstererek 85,1 seviyesine ulaştı. Maddi durum beklentileri ve ekonomik görünüme ilişkin alt kalemlerde de sınırlı iyileşme kaydedildi.

İsrail-İran savaşı dengeleri değiştiriyor: Petrol piyasasında panik! Fark yüzde 100’ü aştı

İsrail’in İran’a saldırıları sonrası başlayan çatışmaların Hürmüz Boğazı’na ilişkin güvenlik endişelerini artırması nedeniyle, petrol taşımacılığı maliyetlerinde sert yükselişler görüldü.

Konut sektörü, uygun arsa ve erişilebilir finansmana odaklanacak

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği’nin (KONUTDER), yeni yönetim kurulu ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz’ın yanı sıra Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Özen Kuzu, Mert …

‘Yüksek arsa maliyeti konuta erişimi sınırlıyor’

Yeni seçilen yönetim kurulu olarak gazetecilerle bir araya gelen Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), sektöre dair öncelikli sorunları belirleyerek, çözüm önerilerini kamuoyuna duyurdu. Buna göre konut fiyatını düşürmek ve sürdürülebilir üretim için ‘uygun arsa’ ve ‘erişilebilir finansman’ olmak üzere iki stratejik öncelik belirlendi.