Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024’te 1,3 milyonu aşkın gıda denetimi yaptı

Bakanlık Gıda Denetimlerine Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bakanlığın Tarım Reformu Genel Müdürlüğü İstatistik Bülteni’nden elde edilen verilere göre, Bakanlık ekipleri sürekli olarak gıda denetimlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Yıl boyunca devam eden denetimler ramazan öncesi ve sırasında yoğunlaşmış durumda ve Bakanlık, vatandaşların güvenilir gıdalara erişimini sağlamak adına titizlikle çalışmalarını sürdürüyor.

Geçen yıl sektörel gıda denetimleri kapsamında 75 bin 212 yurt içi resmi kontrol gerçekleştirildi. Bu denetimler sonucunda 579 gıda işletmesine idari para cezası uygulanırken, 28 bin 813 ürüne el konuldu. Toplamda 18 milyon 621 bin 103 lira tutarında idari para cezası kesildi.

Geçen yıl toplamda 1 milyon 329 bin 758 yurt içi resmi kontrol yapılarak, 26 bin 263 idari yaptırım uygulandı ve bu kapsamda toplamda 1 milyar 309 milyon 748 bin 855 lira idari ceza uygulandı. Ayrıca, 610 gıda işletmecisi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Denetimler Artarak Devam Ediyor

Geçen yıl denetimlerin bazı aylarda arttığı gözlemlendi. Ocak ayında 83 bin 963 olan denetim sayısı mayısta 129 bin 246’ya yükseldi. Yurt genelinde gıda üretim ve satış yerleri ile toplu tüketim alanlarında gerçekleştirilen kontroller aralık ayında en yüksek seviyeye ulaşarak 129 bin 734 denetime çıktı. Böylece geçen yıl gıda işletmelerindeki denetim sayısı, bir önceki yıla göre %2,13 arttı.

Ocak Ayında Yapılan Denetimler

Kontroller bu yıl da devam ederken, ocak ayında gıda işletmelerine toplam 100 bin 608 resmi denetim yapıldı. Bu denetimlerde 376 milyon 254 bin 431 lira idari ceza uygulanırken, toplamda 2 bin 88 idari yaptırım uygulandı ve 58 gıda işletmecisi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Ocak ayında geçen yıla göre denetim sayısında %19,8 artış yaşandı.

Related Posts

‘Yapay zekâ videolarına kanmayın’

Ticaret Bakanlığı, yapay zekâ dolandırıcılığına karşı uyardı.

CHP’li Zeybek’ten TÜİK enflasyon verilerine tepki: ‘Gerçek dışı enflasyona dayanarak halk pas geçiliyor’

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları siyasetin gündemine oturdu. CHP’li Zeybek, iktidarın bu verilere dayanarak halkı görmezden geldiğini belirtti. CHP’li belediyelerin emeklilere sağladığı sosyal desteklerle halkın yanında olduğunu vurguladı.

Gürcü enflasyonu son 2 yılın zirvesinde

Gürcistan’da enflasyon Haziran ayında yıllık bazda yüzde 4 olarak ölçüldü. Bu oran Mayıs ayındaki yüzde 3,5 seviyesinden önemli bir artış göstererek Mart 2023’ten bu yana en yüksek rakam olarak kayıtlara geçti. Gürcistan Ulusal İstatistik Ofisi …

Müsavat Dervişoğlu: Memura ve emekliye yapılan zam sadaka hükmünde

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına göre şekillenen memur ve emekli zammında sert tepki gösterdi.

SSK ve Bağ-Kur emeklisi 2025 maaş zammı açıklandı: Zam oranı ne kadar oldu?

2025 Temmuz SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zammı açıklandı. TÜİK’in Haziran 2025 enflasyon verisi sonrası 6 aylık enflasyon 16.67 oldu. Emekliye zam oranı ne kadar? Temmuz 2025 en düşük emekli maaşı kaç TL oldu?

İhracat rekor ‘yaz’dı

İhracat haziranda geçen yıla göre yüzde 8 artışla 20.5 milyar dolara ulaştı. Bu oran son bir yılın en yüksek aylık artışı oldu. Haziranda yıllık ihracat rekor rakam olan 267 milyar dolara ulaştı.