Sapanca Gölü’nde su seviyesi düştü

Sapanca Gölü’nde Su Seviyesi Düşüşte: Vatandaşlardan Su Tasarrufu ve Bilinçli Kullanım Bekleniyor

Sakarya ve Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü’nde su seviyesi endişe verici bir şekilde 30,21 metreye geriledi. Geçen yıl bu zamanlarda ölçülen seviye ise 31,43 metreydi. Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından yapılan açıklamada, vatandaşlardan suyu tasarruflu ve bilinçli bir şekilde kullanmaları konusunda duyarlı olmaları istendi.

Sapanca Gölü, Sakarya’nın içme suyu ihtiyacının %90’ını, Kocaeli’nin ise %15’ini karşılıyor. Ancak yetersiz yağışlar nedeniyle su seviyesinde belirgin bir düşüş yaşanıyor. Geçen yıl bu dönemde 31,43 metre olan su seviyesi, şu anda 30,21 metreye kadar gerilemiş durumda. Göl kenarındaki suyun çekilmesi gözle görülür hale gelmiş durumda. Tur teknesi kaptanı Kemal Güngör, durumu “İçme suyu havzamız tehlikede” diyerek endişesini dile getirdi.

Kemal Güngör, uzun yıllardır bölgede bulunduğunu ve Sapanca Gölü’nün bu kadar çekilmiş olmasının endişe verici olduğunu belirtti. Güngör, yetkililerin konuya müdahale etmesi gerektiğini vurguladı.

BALIK EKMEK TEKNESİ KARAYA OTURDU

Sapanca Sahili’nde bulunan balık ekmek teknesi, yaşanan su çekilmesi sonrasında karaya oturdu. Turistlerin deniz bisikletlerine bindiği iskele de sahil seviyesinin altında kaldı.

SASKİ’den yapılan açıklamada, Sapanca Gölü’nün kuraklık ve plansız su kullanımı nedeniyle her geçen gün su kaybı yaşadığı belirtilerek, göl havzasının korunması için çalışmaların artırıldığı ifade edildi. Su kayıplarını engellemek adına altyapı çalışmalarının hızlandığı ve yer altı kaynaklarının alternatif olarak kullanıldığı belirtildi. Toplumun bilinçlenmesi amacıyla çeşitli platformlarda su tasarrufu bilincinin yaygınlaştırıldığı vurgulandı.

Related Posts

İsrail saldırılarında 59 Filistinli daha yaşamını yitirdi

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında can kaybı son 24 saatte 59 artarak 57 bin 882’ye çıktı.

Milaslılar kırma eleme tesisine karşı mücadelesini sürdürüyor

Milaslılar kırma eleme tesisine verilen ÇED gerekli değildir kararını mahkemeye taşıdı. 2747 hektarlık ormanlık ve tarım alanı tehlikede…

Muğla’da tarım arazisinde korkutan yangın!

Muğla’nın Milas ilçesinde tarım arazisinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ekiplerin alevlere müdahalesi sürüyor.

Datça açıklarında 3.6 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz’de Datça açıklarında 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yılın 5 ayı kömürün başında yatıp kalkıyorlar

Yaz mevsiminde vatandaşlar mangal keyfi yaparken, Eskişehir’in Seyitgazi ilçesindeki bir tesiste çalışan üreticiler her yıl nisan ve eylül ayları arasında odun kömürü üretimi yapıyor. Oldukça zahmetli olan odun kömürü üretimi, meşe ağaçlarının 4-5 …

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.