Şampuan markası ‘imha edin’ uyarısıyla acilen toplatılıyor

Italy Markası Tarafından Üretilen Şampuan Toplatılıyor

Almanya’da ‘kuru ve hasarlı saçlar’ için üretilen Italy markasına ait 1.068 şampuan şişesinde Klebsiella oxytoca bakterisi tespit edildi ve ürünler geri çağrıldı.

GÜZELLİK SALONLARINDA TOPLATILDI

Ürünler büyük alışveriş sitelerinde satılmakla birlikte, sadece güzellik salonlarına dağıtılan ürünleri kapsamaktadır. FDA, geri çağrılan ürünlerin geçici ya da geri döndürülebilir sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek ürünleri Sınıf 2 kategorisinde değerlendirdi.

Etkilenen şampuanların parti kodu 1G27542266 ve son kullanma tarihi 27 Mayıs 2027 olarak belirtildi. Bu geri çağrılma, Ocak ayında Tonico Şampuanı’nın E. coli bakterisiyle olası kontaminasyon nedeniyle piyasadan çekilmesinin ardından geldi.

KLEBSİELLA OXYTOCA BAKTERİSİ NEDİR, NASIL BULAŞIR?

Klebsiella oxytoca bakterisi kan dolaşımıyla geçerek zatürreye neden olabilirken, idrar yolu enfeksiyonu, alt karın ağrısı ve kusma gibi ciddi sorunlara sebep olabilmektedir. Bu bakteri ağız, bağırsak ve burun bölgelerinden bulaşmaktadır. Bağırsaklara zarar vermemesine rağmen kan dolaşımı gibi diğer vücut bölgelerine geçtiğinde ciddi enfeksiyonlara yol açabilir. Uzmanlara göre, bu tür enfeksiyonlar hastaların %10 ila %20’sinde ölümcül olabilir.

Related Posts

CHP’li vekilin annesinin taziyesinde Kürtçe mevlit okundu

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp’in annesinin taziyesinde Kürtçe mevlit okundu. O anlar kameralarca kaydedildi.

TBMM’de gerginlik bitmiyor: ‘Hoplasan da zıplasan da’

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın “o karşımızda oturursa meclisi çalıştırmayız” sözlerine, eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank’tan yanıt verdi.

Hatay’da tedavi edilen yabani kuşlar yeniden doğaya kavuştu

Hatay’da tedavisi tamamlanan 11 yabani kuş doğaya salındı.

Şezlong kavgasında kan aktı: Baltayla öldürdü, kaçarken yangın çıkardı

Çeşme’de iki site görevlisi şezlong yeri nedeniyle tartıştı. Kavgaya dönen tartışmada Soner Boztepe, başına aldığı balta darbesiyle hayatını kaybetti.

Nilüfer Yaz Spor Okulları’nda İkinci Dönem Sertifika Töreni

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Belediyespor Kulübü iş birliğiyle düzenlenen Yaz Spor Okulları’nda ikinci dönem sona erdi. Toplam bin 608 öğrenci, futbol, basketbol, voleybol gibi branşlarda eğitim alarak sertifikalarını aldı.

Küçük Kızın Sorduğu Soruya Fatma Şahin’den İlham Veren Cevap

Tokat’ta 23 Nisan’da bir kız çocuğunun ‘Kızdan belediye başkanı olur mu?’ sorusu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in anlamlı yanıtı ile büyük ilgi gördü. Fatma Şahin, çocuklara kadın liderliğini destekleyen cesur bir mesaj vererek ilham kaynağı oldu.