Rusya’da deprem etkisi sürüyor: 500 yıl sonra ilk defa

Rusya’da 500 Yıl Sonra Faaliyete Geçen Yanardağ Depremlerle Bağlantılı Olabilir

Rusya’nın doğusundaki bir yanardağ 500 yıldan uzun bir süre sonra ilk kez faaliyete geçti. Uzmanlar, bunun geçen hafta meydana gelen büyük depremle bağlantılı olabileceğini belirtti.

Kamçatka’daki Kraşeninnikov Yanardağı, gece boyunca altı kilometre yüksekliğe kadar kül püskürttü. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, yerleşim alanlarına yönelik herhangi bir tehdit bulunmadığını açıkladı.

Saatler sonra Rusya’da meydana gelen büyük bir deprem, yarımadanın üç bölgesinde tsunami uyarısına yol açtı. Her iki olayın da geçen hafta benzer bir bölgeyi vuran ve Fransız Polinezyası ve Şili gibi uzak yerlerde bile tsunami uyarılarına neden olan 8.8 büyüklüğündeki büyük depremle bağlantılı olabileceği düşünülüyor.

Rus uzmanlar, Çarşamba günü meydana gelen ve milyonlarca insanın tahliye edilmesine neden olan depremin ardından birkaç hafta boyunca güçlü artçı sarsıntılar yaşanabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, bugün Kuril Adaları’nda meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin 18 santimetreye kadar dalgalara yol açabileceğini bildirdi.

Düşük dalga yüksekliklerine rağmen Kamçatka’nın üç bölgesindeki insanların “kıyıdan uzaklaşmaları gerektiği” belirtildi.

SON PATLAMA 15. YÜZYILDA

Kamçatka Yanardağ Patlaması Müdahale Ekibi başkanına göre, Kraşeninnikov Yanardağı’nın son kayıtlı patlaması 15. yüzyılda gerçekleşti. Rusya devlet haber ajansı RIA’ya göre Olga Girina, bunun daha önce meydana gelen 8.8 büyüklüğündeki depremle bağlantılı olabileceğini söyledi.

Kamçatka Yarımadası, ücra bir yer olmasına rağmen burada meydana gelen çok sayıda deprem ve volkan nedeniyle “Pasifik Ateş Çemberi” olarak adlandırılan bölgede yer alıyor.

Related Posts

Ankara’da Sağanak Sonrası Su Baskınları

Ankara’da etkili sağanak sonrası su baskınları yaşandı, tahliye ve hasar tespit çalışmaları başladı.

Kuzenlerin kavgası cinayetle bitti

Elazığ’da taksicilik yapan Ferdi Erol, çıkan tartışmada kuzeni tarafından vurularak öldürüldü. Cinayet zanlısı, olayın ardından polise giderek teslim oldu.

Nebiyan Festivali’nde Grup Vals Coşkusu

Samsun’un Nebiyan Doğa ve Gençlik Festivali’nde Grup Vals, enerjik konseriyle büyük beğeni topladı.

Kuraklık ayçiçeğini vurdu

Trakya’nın simgesi haline gelen ayçiçeğinde, son yıllarda bölgeyi etkisi altına alan kuraklık nedeniyle verim düştü.

İsrailli bakandan Mescid-i Aksa’ya baskın: Talmud ayini yaptılar

İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya bir kez daha baskın düzenledi. Ben-Gvir, Aksa’nın avlusunda, kalabalık bir grupla çevrili halde telefonundan Talmud ayini duası okurken görüldü.

HAB OSB: Savunma ve Havacılıkta Takım Yıldızları Yaklaşımı

Ankara HAB OSB, ‘takım yıldızları’ modeliyle savunma ve havacılıkta yerli üretimi artırıyor.