Kartalkaya’daki otel yangını faciasında soruşturma genişletildi: 13 gözaltı, 5 kişiye tutuklama talebi!

Gazelle Resort ve Spa Otel’de de Benzer İhmaller Ortaya Çıktı

Bolu’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen trajik yangında 78 kişinin hayatını kaybetmesi ve 51 kişinin yaralanmasının ardından gözaltına alınan 14 kişiden 9’u tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında işletme sahibi Halit Ergül ve şirket genel müdürü Emir Aras da bulunmaktaydı.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, benzer ihmallerin Gazelle Resort ve Spa Otel’de de mevcut olduğunu belirleyerek, Halit Ergül’ün sahibi olduğu otelde çalışan 13 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında Gazelle Otel Müdürü Ahmet Demir, Gazelle Teknik Personeli Bahadır Bahar, Gazelle Muhasebe Müdürü Cemal Özer, Kartal Otel Elektrikçisi Murat Duman, Mudurnu Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat ve Mudurnu Enerji Müdürü İsmail Karagöz bulunmaktadır. Ayrıca, Gazelle ve Kartal Otellerinde çalışan diğer personeller de gözaltına alınmıştır.

Gözaltına alınan 13 kişi gece saatlerinde adliyeye sevkedilmiş, savcılıktaki işlemler gece geç saatlere kadar sürmüştür. Şu an için 11 kişinin işlemleri tamamlanmış, 5 kişi tutuklanma talebiyle, 6 kişi ise adli kontrolle serbest bırakılma talebiyle nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edilmiştir. Gazelle Otel Müdürü Ahmet Demir ve İç Mimar Ali B.’nin sorgusu ise önümüzdeki günlerde yapılacaktır.

Ayrıca, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun ve İtfaiye Personeli İrfan Acar’ın da ilerleyen günlerde adliyeye sevkedilmesi beklenmektedir.

Related Posts

Çocuklar, doğa tatilinde satranç turnuvasında mücadele etti

Bolu’nun Mudurnu ilçesine hafta sonu tatili için ormanların arasına inşa edilen otele aileleriyle birlikte gelen çocuklar, burada satranç turnuvasına katıldı. Birbirinden farklı aktiviteler ile eğlenen çocuklar, ödüllü turnuvada ter döktü.

Ekrem İmamoğlu’ndan videolu Anneler Günü paylaşımı: ‘Özledim Anne’

Silivri’de tutuklu bulunan ve X hesabı erişime engellenen CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Anneler Günü’ne ilişkin yeni bir paylaşım yaptı.

Başkonsolos FETÖ iddiasıyla görevden alınınca firar etti

Dışişleri’nin liyakatli personelini ‘monşerler’ diye eleştiren AKP iktidarının atadığı başkonsoloslar Almanya ile krize neden oldu. Daha önce parti teşkilatından gelen isimleri dış temsilciliklerde görevlendirmesi tepki çeken AKP, Türkiye’nin Münster …

SÖZCÜ’nün torpil haberi meclis gündeminde

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, SÖZCÜ’nün Karaman İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen ve kamuoyunda torpil iddialarıyla tartışma yaratan daimî işçi alımı haberini TBMM gündemine taşıdı. Ünver, İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, işe alınan kişilerin büyük bölümünün iktidar partisinin teşkilat mensuplarının yakınları olduğuna dair iddiaları sordu.

Resmî Gazete’de bugün (10 Mayıs 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de 10 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var?

Rusya’da ‘Zafer Günü’: Onlarca ülkenin askerleri caddeleri, uçaklar ise göğü kapladı

Rusya, Nazi Almanyası’na karşı zaferin 80. yılını Kızıl Meydan’daki görkemli askeri geçit töreniyle kutladı. Putin ve Şi Cinping birlikte töreni izledi, Ukrayna savaşı ise kutlamalara gölge düşürdü. İlk kez dronlar ve nükleer füzeler de geçit yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir