İspanya’da yabancı yatırımcıya ‘altın vize’ uygulaması sona eriyor

İspanya’da “Altın Vize” Uygulaması Nisan’da Son Buluyor

İspanya’da Senato ve Meclis tarafından geçen yıl kasım ayında kabul edilen ve 3 Ocak’ta Resmi Gazete’de yayımlanan kanun gereği, “altın vize” uygulamasının 3 Nisan itibarıyla sona ereceği bildirildi.

2013 yılında ekonomik kriz nedeniyle yürürlüğe giren uygulamaya göre, 500 bin eurodan fazla değerde ev satın alan veya 1 milyon eurodan fazla yatırım yapan AB dışı ülkelerin vatandaşlarına “altın vize” veriliyordu.

Şimdiye kadar yaklaşık 15 bin 300 yabancı yatırımcının “altın vize”den yararlandığı istatistiklerle ortaya kondu. Bu yatırımcıların yüzde 96’sı gayrimenkul alımıyla bu imkandan faydalanırken, en fazla talep Çin, Rusya, İran, ABD ve Venezuela vatandaşlarından geldi.

Bloomberg’a göre; kanunun yürürlüğe girmesinden önce başvuruda bulunanların da “altın vize”den yararlanabileceği belirtildi. Mevcut sol koalisyon hükümeti, ülkede yaşanan konut krizini sona erdirmek adına “altın vize” uygulamasının sonlandırılmasını talep etmişti.

(ALINTI)

Related Posts

New York borsası düşüşle açıldı

New York borsasında açılışta Dow Jones endeksi yüzde 0,65 azalarak 41.777,98 puana geriledi. ABD ekonomisindeki makroekonomik veriler ve ticaret savaşı gerilimleri borsa üzerinde olumsuz etki oluşturdu.

TÜİK ücretli çalışan sayısını açıkladı: Sanayi alarm veriyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; 2025 Mart ayında ücretli çalışan sayısı yıllık olarak sanayi sektöründe yüzde 2,6 azaldı, inşaat sektöründe aynı kaldı ve ticaret …

KAP’a bildirildi: SASA’da 1,2 milyar adetlik hisse transferi

KAP’a bildirildi: SASA’da 1,2 milyar adetlik hisse transferi

Bakan Işıkhan’dan asgari ücrette ara zam ve emekli aylığı açıklaması

Bakan Işıkhan’dan asgari ücrette ara zam ve emekli aylığı açıklaması

TÜİK hanehalkı verilerini açıkladı: Aile yapısındaki değişim gözler önüne serildi!

TÜİK, 2024 yılına ait nüfus ve hanehalkı verilerini açıkladı. Yapılan açıklamalara göre, Türkiye’deki hanehalkı yapısında önemli değişiklikler yaşandı. Bu değişiklikler, aile yapılarındaki evrim ve yaşam koşullarındaki farklılıkları gözler önüne seriyor.

Emekçiler alın terinin peşinde

Menemen ve Çiğli’deki TPI fabrikalarında çalışan 2 binden fazla işçi, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıktı.