İmamoğlu’nun diplomasını iptal eden İstanbul Üniversitesi, AKP’li Tevfik Göksu’yu ağırladı

İstanbul Ulaşım Tartışmaları-1 Sempozyumu Siyasi Gölge Altında Başladı

İstanbul Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Afet ve Trafik Yönetimi: Akademik ve Uygulamalı Perspektifler Sempozyumu” siyasetin etkisi altında başladı. Geçtiğimiz aylarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun mezuniyet diplomasını iptal etmesiyle gündeme gelen İstanbul Üniversitesi, bu sefer AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’yu açılış konuşmacısı olarak davet etti.

Siyasal Bilgiler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen sempozyum, ulaşım ve afet yönetimi konularını ele almayı amaçlasa da, etkinlikte yer alan konuşmacılar nedeniyle “tarafsızlık” tartışmalarını da beraberinde getirdi. Ayrıca, sempozyumun düzenlendiği salonda Esenler Belediyesi’ne ait flama dikkat çekti.

Sempozyumun açılış konuşmaları arasında İstanbul Valisi Davut Gül de vardı. Program ise şu şekildeydi:

İstanbul Üniversitesi’nin, İmamoğlu’na karşı attığı adımın ardından, aynı üniversitenin AKP’li bir belediye başkanını ağırlaması, akademik bir etkinliğin ötesinde siyasi bir mesaj içerdiği şeklinde yorumlandı.

Related Posts

İsrail ordusu, Gazze’de bir askerinin daha öldüğünü duyurdu

İsrail ordusu, şiddetli saldırılar düzenleyerek soykırım yaptığı Gazze Şeridi’nde bir askerinin daha öldüğünü bildirdi. İsrail ordusunun “ismi açıklanmasına izin verilenler” başlığıyla paylaştığı verilere göre, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde ölen askerlerin sayısı 867’ye yükseldi.

Üsküdar’daki bazı yollar Gazze mitingi nedeniyle kapatılacak

Üsküdar’da düzenlenecek “Gazze Ablukada, İnsanlık Ayakta” konulu “Özgür Gazze Mitingi” nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak.

İsrail: Füze saldırısında 7 askerimiz yaralandı

İsrail ordusu, İran’ın füze saldırısında 7 askerinin yaralandığını açıkladı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycanlı ve Mısırlı mevkidaşlarıyla görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycanlı ve Mısırlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü. Görüşmelerde, İsrail’in İran’a yönelik saldırısı ele alındı.

Ürdün Kralı Abdullah’dan, bölgedeki gerilimi düşürmek için acil çağrı

Ürdün Kralı Abdullah’dan, bölgedeki gerilimi düşürmek için acil çağrı

İran’dan nükleer uyarı: İsrail’in saldırılarının ardından korkutan sızıntı…

İran devlet televizyonuna konuşan Kemalvendi, ülkedeki nükleer tesislerin son durumu hakkında bilgi verdi. KİRLİLİK TESİSİN DIŞINA YAYILMADI İsrail’in yerin derinliklerine ulaşmak için Natanz tesisini birkaç kez füzelerle vurduğuna işaret eden …