Hakkari’de şap paniği: İl geneline geçici yasak geldi

Derecik İlçesinde Şap Hastalığına Karşı Alınan Tedbirler

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Derecik ilçesinde şap hastalığının tespit edildiği duyuruldu.

İnsanlarda herhangi bir rahatsızlığa yol açmayan ancak büyük ve küçükbaş hayvanlarda, özellikle de oğlak ve buzağılarda ölüme sebep olan şap hastalığının yayılmasını engellemek amacıyla il genelinde karantina tedbirleri alındığı belirtildi.

Açıklamada, “Büyük ekonomik kayıplara sebep olan şap hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla il içi ve il dışı tüm hayvan hareketleri, ikinci bir duyuruya kadar yasaklanmıştır. Karantina, hastalığın yayılmasını engellemek için bilimsel bir tedbirdir ve bu kurallara riayet etmek sadece hayvanlarımızı değil, aynı zamanda çevremizi ve geçim kaynaklarımızı korumak anlamına gelmektedir.” şeklinde ifadelere yer verildi.

Related Posts

Kurultay soruşturması ertelendi, yine belediyelere operasyon başladı: Kaosu rutin yapmaya çalışıyorlar

CHP’li kurmaylar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonun ardından iktidarın kaosu rutinleştirme çabasında olduğunu savundu. Ankara ve İstanbul’daki eski AKP dönemine ait yolsuzluk dosyalarının ise hala işleme alınmadığını hatırlattılar.

Özgür Özel: Bu iktidar 100 gün önce kaybettiğini itiraf etmiştir

Özgür Özel, “Biz omuz omuzayız, birbirimizden güç alıyoruz.” dedi.

Evleneli 2 ay olmuştu: Aldatma kavgasında kocasının yumruk attığı kadın öldü

Küçükçekmece’de tartıştığı eşine yumruk atan Nazım Özayyıldız, eşinin başını mermere çarpması sonucu ölümüne neden oldu.

DEM Parti’den İzmir operasyonuna tepki

Şafak operasyonlarını eleştiren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Siyasi hesaplaşmaların yargı yoluyla çözülme gafletinden bir an önce vazgeçilmelidir.” dedi.

Fatih Altaylı cezaevinden açıkladı! İşte Cumhur İttifakı’nın oy oranı…

Gazeteci Fatih Altaylı Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mektupta AKP’nin ve Cumhur İttifakı’nın oy oranını açıkladı.

Yangına müdahale eden itfaiyecileri öldürdü: FBI ve SWAT alarma geçti

ABD’nin Idaho eyaletinde çıkan çalı yangınına müdahale eden itfaiyecilere ateş açılması sonucu 2 personel hayatını kaybetti, ekiplere pusu kurduğu düşünülen zanlı silahla öldürüldü.