Hakkari’de şap paniği: İl geneline geçici yasak geldi

Derecik İlçesinde Şap Hastalığına Karşı Alınan Tedbirler

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Derecik ilçesinde şap hastalığının tespit edildiği duyuruldu.

İnsanlarda herhangi bir rahatsızlığa yol açmayan ancak büyük ve küçükbaş hayvanlarda, özellikle de oğlak ve buzağılarda ölüme sebep olan şap hastalığının yayılmasını engellemek amacıyla il genelinde karantina tedbirleri alındığı belirtildi.

Açıklamada, “Büyük ekonomik kayıplara sebep olan şap hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla il içi ve il dışı tüm hayvan hareketleri, ikinci bir duyuruya kadar yasaklanmıştır. Karantina, hastalığın yayılmasını engellemek için bilimsel bir tedbirdir ve bu kurallara riayet etmek sadece hayvanlarımızı değil, aynı zamanda çevremizi ve geçim kaynaklarımızı korumak anlamına gelmektedir.” şeklinde ifadelere yer verildi.

Related Posts

Resmî Gazete’de bugün (16 Mayıs 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de 16 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var?

‘Yayıncı Üniversitesi’ne 1 milyon kişi başvurdu

Twitch’in popüler yayıncılarından Kai Cenat, içerik üreticileri için “Yayıncı Üniversitesi” adını verdiği yeni projesini duyurdu. Henüz açıklanmayan bir üniversite kampüsünde gerçekleştirilecek bu etkinlik için kısa sürede 1 milyondan fazla başvuru yapıldı.

‘Korucular çobanlık yapsın’ sözlerine tepki yağıyor

DEM Partili Bakırhan’ın “Korucuların elindeki silahı al, ver sopayı köyde hayvan baksın. Daha onurlu bir görevdir” sözlerine çok sayıda tepki geldi.

İktidarın sosyal medyada uyguladığı erişim engellerinin yol haritası: ‘BTK yargının yetkisini gasp ediyor’

İktidar, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İBB Başkanı ve CHP Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesabına erişim engeli getirdi. İmamoğlu’yla başlayan hesap kısıtlamalar, diğer muhalif yurttaşların hesaplarıyla devam etti. Konuyu Cumhuriyet’e değerlendiren Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Hukukçu Prof. Dr. Nurcan Törenli, iktidarın bu konuma gelinceye kadar ilerlediği yol haritasını anlattı.

Katil İsrail Gazze’de bir gazeteci daha katletti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda bir gazeteciyi daha öldüğü açıklandı. Gazze Şeridi’ni 7 Ekim 2023’ten bu yana hedef alan saldırılarda yaşamını yitiren gazetecilerin sayısı 216’ya çıktı.

O zaman 260 Mehmetçik boş yere mi şehit oldu

TSK, terör örgütünün Suriye’deki varlığını sonlandırmak amacıyla üç büyük kara harekatı yaptı. Yüzlerce şehit verildi ancak PKK Suriye’deki varlığını sürdürüyor.