Güney Kıbrıs’ta İnfluenza A virüsü nedeniyle bir haftada 4 kişi öldü

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde İnfluenza A Virüsü Nedeniyle Can Kayıpları

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde yaşanan sağlık krizi, son bir haftada İnfluenza A virüsü nedeniyle 4 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Ayrıca, Kovid-19 ve mevsimsel enfeksiyon vakalarında da belirgin bir artış gözlendi.

Rum medyasında yer alan haberlere göre, Güney Kıbrıs’ta Influenza A virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son bir haftada 4 olarak açıklandı.

Uzmanlar, ölen 4 kişinin 70 yaş ve üzeri olduğunu ve 5 kişinin de Influenza A virüsü nedeniyle hastanede tedavi gördüğünü belirtti.

Hastanelerin Kovid-19, grip ve mevsimsel enfeksiyon vakalarındaki artış nedeniyle dolup taştığı bildirildi.

Sigmalive gazetesi, Güney Kıbrıs genelindeki yoğun bakım ünitelerinin entübe hastalarla dolu olduğunu ve hastanelerin yataklı servislerinin yüzde 90 doluluk oranına ulaştığını duyurdu.

Güney Kıbrıs’ta yaklaşık bir milyon nüfusa sahip olup, 9 kamu hastanesi ve 38 sağlık merkezi bulunmaktadır. Özel sektörde ise 10 hastane ve 20’den fazla klinik hizmet vermektedir.

Influenza A Virüsü Nedir?

Gripler A, B, C ve D olmak üzere kategorize edilir ve Influenza A virüsü, en tehlikeli ve öldürücü olanıdır. Bu virüs, insanlarda boğaz ağrısı, baş ağrısı, şiddetli öksürük, yüksek ateş, burun akıntısı, ağrı ve göğüs tıkanıklığı gibi semptomlara neden olabilir.

Influenza A virüsü, kuştan insana bulaşabilen, ölümcül salgınlara yol açabilen ve hızlı bir şekilde mutasyona uğrayabilen bir virüstür. Bu virüsün bazı alt tipleri, geçmişte çeşitli salgınlara neden olmuştur, 1918’de İspanyol gribi, 1957’de Asya gribi, 1968’de Hong Kong gribi, 2004’te kuş gribi ve 2009’da domuz gribi gibi.

Related Posts

ASEAN Zirvesi yarın başlıyor: Masada neler var?

Güneydoğu Asya Uluslar Birliği ASEAN’ın dışişleri bakanları, bu hafta 8 Temmuz ila 11 Temmuz 2025 tarihleri arasında Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da bir araya gelecek. “Kapsayıcılık ve Sürdürülebilirlik” teması altında gerçekleşecek olan …

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç DEM Parti heyetini kabul edecek

Terörsüz Türkiye kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) heyetini kabul etti. Bu kritik görüşme sonrası Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da DEM heyeti ile yarın saat 13.30’da görüşeceği öğrenildi.

Başkan Tanburoğlu: “Zeydan Başkan’ın anlı aktır, başı diktir”

Geçtiğimiz gün gözaltına alınan Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a destek amacıyla CHP Adana İl Başkanlığı tarafından organize edilen Adana İradesine Sahip Çıkıyor Mitingleri tüm hızıyla devam ediyor.

Datça Devlet Hastanesi’nin Başhekimi görevden alındı

Muğla’daki Datça Devlet Hastanesinde bir hemşirenin intihar girişiminde bulunmasının ardından başlatılan idari soruşturma kapsamında, Başhekim Dr. Mesut Armağan Ada görevden alındı.

Bu kavunun tanesi 5.200 liraya satılıyor: Kapış kapış gidiyor

Dünyanın en pahalı meyvelerinden biri olarak bilinen Japon Crown Kavunu, New York’ta adeta kapış kapış gidiyor… Bu kavunun bu kadar pahalı olma nedenini duyan ise saygı duyuyor.

Elon Musk parti kurdu

ABD Başkanı Donald Trump ile arası açılan Elon Musk, ABD’deki mevcut siyasi düzene karşı çıkarak “Amerika Partisi”ni kurduğunu açıkladı.