Güney Kıbrıs’ta İnfluenza A virüsü nedeniyle bir haftada 4 kişi öldü

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde İnfluenza A Virüsü Nedeniyle Can Kayıpları

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde yaşanan sağlık krizi, son bir haftada İnfluenza A virüsü nedeniyle 4 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Ayrıca, Kovid-19 ve mevsimsel enfeksiyon vakalarında da belirgin bir artış gözlendi.

Rum medyasında yer alan haberlere göre, Güney Kıbrıs’ta Influenza A virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son bir haftada 4 olarak açıklandı.

Uzmanlar, ölen 4 kişinin 70 yaş ve üzeri olduğunu ve 5 kişinin de Influenza A virüsü nedeniyle hastanede tedavi gördüğünü belirtti.

Hastanelerin Kovid-19, grip ve mevsimsel enfeksiyon vakalarındaki artış nedeniyle dolup taştığı bildirildi.

Sigmalive gazetesi, Güney Kıbrıs genelindeki yoğun bakım ünitelerinin entübe hastalarla dolu olduğunu ve hastanelerin yataklı servislerinin yüzde 90 doluluk oranına ulaştığını duyurdu.

Güney Kıbrıs’ta yaklaşık bir milyon nüfusa sahip olup, 9 kamu hastanesi ve 38 sağlık merkezi bulunmaktadır. Özel sektörde ise 10 hastane ve 20’den fazla klinik hizmet vermektedir.

Influenza A Virüsü Nedir?

Gripler A, B, C ve D olmak üzere kategorize edilir ve Influenza A virüsü, en tehlikeli ve öldürücü olanıdır. Bu virüs, insanlarda boğaz ağrısı, baş ağrısı, şiddetli öksürük, yüksek ateş, burun akıntısı, ağrı ve göğüs tıkanıklığı gibi semptomlara neden olabilir.

Influenza A virüsü, kuştan insana bulaşabilen, ölümcül salgınlara yol açabilen ve hızlı bir şekilde mutasyona uğrayabilen bir virüstür. Bu virüsün bazı alt tipleri, geçmişte çeşitli salgınlara neden olmuştur, 1918’de İspanyol gribi, 1957’de Asya gribi, 1968’de Hong Kong gribi, 2004’te kuş gribi ve 2009’da domuz gribi gibi.

Related Posts

CHP’li vekilin annesinin taziyesinde Kürtçe mevlit okundu

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp’in annesinin taziyesinde Kürtçe mevlit okundu. O anlar kameralarca kaydedildi.

TBMM’de gerginlik bitmiyor: ‘Hoplasan da zıplasan da’

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın “o karşımızda oturursa meclisi çalıştırmayız” sözlerine, eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank’tan yanıt verdi.

Hatay’da tedavi edilen yabani kuşlar yeniden doğaya kavuştu

Hatay’da tedavisi tamamlanan 11 yabani kuş doğaya salındı.

Şezlong kavgasında kan aktı: Baltayla öldürdü, kaçarken yangın çıkardı

Çeşme’de iki site görevlisi şezlong yeri nedeniyle tartıştı. Kavgaya dönen tartışmada Soner Boztepe, başına aldığı balta darbesiyle hayatını kaybetti.

Nilüfer Yaz Spor Okulları’nda İkinci Dönem Sertifika Töreni

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Belediyespor Kulübü iş birliğiyle düzenlenen Yaz Spor Okulları’nda ikinci dönem sona erdi. Toplam bin 608 öğrenci, futbol, basketbol, voleybol gibi branşlarda eğitim alarak sertifikalarını aldı.

Küçük Kızın Sorduğu Soruya Fatma Şahin’den İlham Veren Cevap

Tokat’ta 23 Nisan’da bir kız çocuğunun ‘Kızdan belediye başkanı olur mu?’ sorusu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in anlamlı yanıtı ile büyük ilgi gördü. Fatma Şahin, çocuklara kadın liderliğini destekleyen cesur bir mesaj vererek ilham kaynağı oldu.