Güneş Ailesi Yeni Yuvalarına Kavuştu

Hatay’da 6 Şubat 2023’teki depremde evleri ağır hasar gören Gültekin ve Gökşen Güneş çifti, 2’si koruyucu aile oldukları 4 çocuğuyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) inşa edilen yeni yuvalarına yerleşmenin mutluluğunu yaşıyor.

Güneş ailesi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depreme, merkez Antakya ilçesi Altınçay Mahallesi’ndeki 12 katlı binanın 3’üncü katındaki evlerinde yakalandı.

Ağır hasar alan ikametten yara almadan kurtulan aile, önce Kayseri’ye taşındı sonra da Hatay’a dönüp konteynerde kalmaya başladı.

Konteynerde yaklaşık 2 yıl biyolojik çocukları Aziz Tekin (10) ve Göktuğ (7) ile koruyucu aileliklerini üstlendikleri oğulları H.Ü. (15) ve A.K’ye (12) bakan çift, TOKİ’den gelen müjdeyle sevindi.

Konut kurasında isimlerinin çıktığını öğrenen aile, TOKİ’nin Antakya ilçesi Dikmece Mahallesi’nde inşa ettiği evlerinin anahtarına kavuştu.

Yetiştirme yurdunda büyüyen 39 yaşındaki baba Gültekin ile 36 yaşındaki anne Gökşen Güneş, çocuklarıyla zor günleri atlatıp yeni evlerinde vakit geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

“Evde keyifli zaman geçiriyoruz”

Baba Güneş, AA muhabirine, dünyaya geldiği gün adını taşıdığı babasını kanserden kaybettiğini, annesinin de terk etmesi üzerine yetiştirme yurdunda büyüdüğünü söyledi.

Eşiyle henüz nişanlıyken koruyucu aile olmaya karar verdiklerini belirten Güneş, “Düğünden sonra eşim ‘Hadi başvuralım’ dedi ve sürecimiz başladı. Böylelikle 4 erkek çocuğumuz oldu. Çok şükür çok uslu, annelerine yardım eden çocuklarımız var.” dedi.

Güneş, depreme yeni taşındıkları evde yakalandıklarını, 6 Şubat gecesinde eşi, 4 çocuğu, misafirliğe gelen kayınvalidesi ve kayınbabasıyla dışarı çıkmayı başardıklarını anlattı.

Konteynerde kaldıktan sonra yuvalarına taşınmanın kendilerine iyi geldiğini dile getiren Güneş, şöyle konuştu:

“Evin içinde dolaşmayı, uzanıp televizyon izlemeyi, çocuklarla rahat zaman geçirmeyi, mutfağı, misafir ağırlamayı özlemişim. Çocuklar da çok memnun çünkü konteynerde küçük bir odada ranzada kalıyorlardı, çok sıkışıyorlardı. Şimdi 2’şerli ayrılan geniş odaları ve dolapları var. Çocuklar da çok mutlu. Evde keyifli zaman geçiriyor, film izliyor, oyunlar oynuyoruz. Onları öpüp koklarken ‘Allah korusun’ diye seviyoruz. Kendi çocukluğuma döndüğümde o çocukların sevgiye ne kadar muhtaç olduklarını hatırlıyorum. Eşim de zaten bunun farkında. O, en büyük destekçim.”

“Çocuklarla rahat zaman geçirebiliyor, oyun oynayabiliyoruz”

Anne Gökşen Güneş de çocuklar arasında ayrım yapmadıklarını vurguladı.

Deprem travmasını atlatma sürecinde oğullarının kendisini yormadığını belirten Güneş, “Yeni evimiz konteynerden sonra ilaç gibi geldi. Hem odalarımız hem de birlikte zaman geçirebileceğimiz mutfağımız var. Açıkçası konteynerde mutfak yoktu. Şimdi çocuklarla rahat zaman geçirebiliyor, oyun oynayabiliyoruz. Daha yeni taşındık ama şimdiden adapte olabildik. Artık misafir ağırlayabiliyoruz bu çok büyük bir lüks.” ifadelerini kullandı.

Bir anne olarak oğullarının sağlıklı ve hayırlı bireyler olmasını dilediğini söyleyen Güneş, “İnşallah sağlıklı yuvaları olur. Bir bakarsınız gelecekte benim kuzucuklarım da kurum bakımında kalan çocuklara koruyucu aile olur.” diye konuştu.

Related Posts

Fulham-Manchester United maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Manchester United, Premier Lig’in 2. haftasında deplasmanda Fulham karşısında galibiyet arayacak. Ligin ilk haftasında Arsenal karşısında istediği skoru alamayan ve maçtan 1-0 mağlup ayrılan Manchester United, Fulham karşısında mutlak galibiyet için sahada olacak. Peki, Fulham-Manchester United maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Yenişehir’de Minikler Taekwondo Şampiyonası Coşkuyla Gerçekleşti

Yenişehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Minikler Taekwondo Şampiyonası, 194 sporcunun katılımıyla büyük bir ilgi gördü. Belediye Başkanı Ercan Özel, sporun önemine vurgu yaparak, gençlere desteğin süreceğini belirtti.

İstanbul Valiliği resmen duyurdu: İşte trafiğe kapatılan yollar ve alternatif güzergâhlar

İstanbul Valiliği, 30 Ağustos provaları nedeniyle Adnan Menderes Bulvarı başta olmak üzere birçok yolun trafiğe kapatıldığını açıkladı. İşte trafiğe kapatılan yollar ve alternatif güzergâhlar… “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103. Yıl Dönümü …

TCG Anadolu, Sarayburnu’ndan ayrıldı

TCG Anadolu, TEKNOFEST Mavi Vatan kapsamında İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirilecek geçit töreni için Sarayburnu Limanı’ndan ayrıldı.

Yemen’i sel vurdu: Can kaybı 7’ye çıktı

Şebve, Hadramevt, Lahic ve Hacce illerinde yağan sağanak yağmur sonucu meydana gelen sel felaketinde ölü sayısı 7’ye çıktı. Lahic’in Tuben ilçesindeki yetkililerden alınan bilgiye göre, meydana gelen selde 1 kişi öldü, araçları sel suyuna kapılan 5 …

Büyükçekmece’de İki Bina Tahliye Edildi

Duvardan çatırdama sesleri sonrası tahliye edilen binalar için zemin etüt çalışmaları başlatıldı.