Grip ve solunum yolu enfeksiyonları acil servisleri doldurdu

Grip ve Solunum Yolu Enfeksiyonları Acil Servislerini Dolduruyor

Son dönemde hastanelerin acil servislerinde grip ve solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle artan bir yoğunluk gözleniyor. Kış aylarında soğuk hava ve kapalı alanlarda geçirilen zamanlar, soğuk algınlığı, influenza ve domuz gribi gibi hastalıkların yayılma riskini artırıyor.

Kamu hastanelerinde acil servislerinde bekleyen hastaların sayısı artarken, özel hastanelerde de benzer bir durum yaşanıyor. Uzmanlar, düşük aşılama oranlarının bu artışta etkili olduğunu belirtiyor ve risk grubundaki bireyleri grip aşısı yaptırmaları ve maske takmaları konusunda uyarıyor.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, BirGün gazetesine yaptığı açıklamada, viral hastalıklarda artış yaşandığını ve Covid-19 sürecine ek olarak okulların tatil olması gibi faktörlerin toplu taşıma araçlarında kalabalığı artırdığını vurguladı. Acil servislerin poliklinik gibi kullanılmasının yoğunluğu artırdığını belirten Küçükosmanoğlu, çözüm için birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Togay Yılmaz ise, influenza’nın bireysel bir problem olmanın ötesinde toplum sağlığını tehdit edebilecek salgınlara yol açabileceğini belirtti. Yılmaz, hastalık belirtileri gösteren bireylerin izole edilmesi ve işe ya da okula gitmemesi gerektiğini sözlerine ekledi. (BirGün)


Şans ve ruh burcunuzu biliyor musunuz? | ‘Kısmet ve Niyet’in yazarı Hakan Kırkoğlu anlatıyor

Related Posts

e-Nabız’a yeni özellikler geldi

e-Nabız’a yeni özellikler geldi

Şekerli kahve içenler dikkat! Korkutan ölüm riski detayı

Bilim insanlarının yaptığı son araştırma kahvenin yeni boyutlarını gözler önüne serdi. Kahve tiryakilerini ilgilendiren önemli detay ortaya çıktı.

Bakan Memişoğlu’ndan canlı yayında önemli açıklamalar: Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TRT Haber’de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu yaptığı açıklamada “Şu ana kadar 3 milyon insanı tarttık ve boyunu ölçtük. Yüzde 35’i fazla kilolu. Biz şu anda dünyanın en üst seviyesindeyiz kilo anlamında. Yüzde 27’si obez bir de. Yani toplam yüzde 52-55 bandında insanlarımız istediğimiz kiloda değil. O nedenle biz bu kiloyu insanların sağlığı için istiyoruz” dedi.

Kabin öksürüğü tehlikesi: Seyahat edenler risk altında!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, bayramda tatile çıkacak yurttaşlara önemli uyarılarda bulunarak, son dönemde artan “kabin öksürüğü” ve “seyahat hastalığı”na dikkat çekti. Prof. Dr. Özkaya, “Kapalı kabin ortamına maruz kaldığımız bu yolculukların ardından en sık öksürük, halsizlik, eklem ve baş ağrıları yaşıyoruz” dedi.

Uzmanından “kene teması” uyarısı: Ölümcül sonuçlara yol açabilir!

Uzmanından “kene teması” uyarısı: Ölümcül sonuçlara yol açabilir!

“İnmede Çare Erken Müdahale” 

Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği, dünya genelinde ölüm ve kalıcı sakatlık nedenleri arasında ilk sıralarda yer alan ciddi bir sağlık sorunu olan inmeye dikkat çekti.