Enflasyon gölgesinde seçim: Avustralya başbakanı iktidarı bırakmak istemiyor

Avustralya Başbakanı Albanese: Halkı İşçi Partisine Oy Vermeye Davet Ediyor

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, 3 Mayıs’ta yapılacak olan federal seçimlerde halkı eski koalisyon hükümetinden kalan “kaosu ve işlevsizliği temizlemek” için İşçi Partisine oy vermeye çağırıyor.

Yüksek enflasyon, yerli halkların temsil arayışı ve yakıt fiyatlarındaki artış gibi konuların tartışıldığı bir dönemde yapılan açıklamalar, ülkede 3 yıl boyunca yönetimi ele alacak federal hükümetin belirleneceği seçimler öncesi oldukça önemli.

Albanese, Canberra’da Ulusal Basın Kulübü’nde yaptığı açıklamada, Avustralyalıları İşçi Partisine oy vermeye davet ederek, Liberallerin bıraktığı kaosu temizlemenin ve ülkeyi düzene sokmanın zaman alacağını vurguladı.

“Hedefimiz, Avustralyalıların geleceğini inşa etmeye devam etmek. Bu nedenle 3 Mayıs’ta İşçi Partisine oy vermelerini istiyorum.” diyen Albanese, seçimlerde çoğunluğu sağlayamaması halinde iktidarı paylaşmayı tercih edeceklerini belirtti.

Ayrıca, Avustralya’nın bağımsız savunma kabiliyetini geliştirdiğini ve hükümetin tek odak noktasının çoğunluk hükümeti kurmak olduğunu söyleyen Albanese, seçimin farklı vizyonlar arasında bir yarışma olduğunu ifade etti.

Albanese, Avustralya muhalefet lideri Peter Dutto’nun etkinliğe katılmamasını eleştirerek, liderlerin halka ve demokratik sürece karşı sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump’ın göreve gelmesinin Avustralya’nın savunma stratejisini revize etmesi gerekip gerekmediği sorusuna, ülkenin kendisini savunması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

ASEAN Zirvesi yarın başlıyor: Masada neler var?

Güneydoğu Asya Uluslar Birliği ASEAN’ın dışişleri bakanları, bu hafta 8 Temmuz ila 11 Temmuz 2025 tarihleri arasında Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da bir araya gelecek. “Kapsayıcılık ve Sürdürülebilirlik” teması altında gerçekleşecek olan …

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç DEM Parti heyetini kabul edecek

Terörsüz Türkiye kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) heyetini kabul etti. Bu kritik görüşme sonrası Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da DEM heyeti ile yarın saat 13.30’da görüşeceği öğrenildi.

Başkan Tanburoğlu: “Zeydan Başkan’ın anlı aktır, başı diktir”

Geçtiğimiz gün gözaltına alınan Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a destek amacıyla CHP Adana İl Başkanlığı tarafından organize edilen Adana İradesine Sahip Çıkıyor Mitingleri tüm hızıyla devam ediyor.

Datça Devlet Hastanesi’nin Başhekimi görevden alındı

Muğla’daki Datça Devlet Hastanesinde bir hemşirenin intihar girişiminde bulunmasının ardından başlatılan idari soruşturma kapsamında, Başhekim Dr. Mesut Armağan Ada görevden alındı.

Bu kavunun tanesi 5.200 liraya satılıyor: Kapış kapış gidiyor

Dünyanın en pahalı meyvelerinden biri olarak bilinen Japon Crown Kavunu, New York’ta adeta kapış kapış gidiyor… Bu kavunun bu kadar pahalı olma nedenini duyan ise saygı duyuyor.

Elon Musk parti kurdu

ABD Başkanı Donald Trump ile arası açılan Elon Musk, ABD’deki mevcut siyasi düzene karşı çıkarak “Amerika Partisi”ni kurduğunu açıkladı.