Emekliler ülke genelinde eyleme gidiyor

Tüm Emeklilerin Sendikası 3 Temmuz’da Meydanlara Çıkıyor

Tüm Emeklilerin Sendikası, 3 Temmuz’da emekli maaşlarının insanca yaşam koşullarına çıkarılması talebiyle ülke genelinde meydanlara çıkacak. Memurlar, sözleşmeli personel ve memur emeklileri ise gözlerini haziran ayı enflasyon verilerine çevirdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran enflasyonunu 3 Temmuz saat 10.00’da açıklayacak. Öte yandan en düşük emekli aylığı ile ilgili de düzenleme yapılması bekleniyor.

BAKAN IŞIKHAN RAKAMIN MECLİS’E SUNULACAĞINI AÇIKLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “3 Temmuz’da haziran ayı enflasyon rakamı belli olduğunda, yılın ilk 6 ayında gerçekleşen TÜFE ortaya çıkacak. Hazine ve Maliye Bakanımız ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerekli görüşmeleri yapacağız. Sonra konu ile ilgili rakam çok kısa süre sonra Meclis’e sunulacaktır. Takdir, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nindir. Konu ile ilgili Sayın Grup Başkanımız Abdullah Güler de gerekli açıklamaları yaptı. İnşallah, hayırlı olur emeklilerimiz için” dedi.

Tüm Emeklilerin Sendikası, enflasyon verilerinin belirleneceği 3 Temmuz’da ülke genelinde alanlara çıkacak. Sendika, emekli aylıklarının insanca yaşam standartlarına çekilmesi talebinde bulunacak.

Tüm Emeklilerin Sendikası’nın açıklamasına göre, basın açıklamasının yapılacağı yerler şu şekilde;

  • Adana Şube 3 Temmuz Saat:15.00 İnönü Parkı
  • Malatya 4 Temmuz Saat:18.00 Saat Kulesi Yanı Turan Emeksiz Üst Kavşağı
  • İskenderun 3 Temmuz Saat:12.30 Havuzlu Çarşı Parkı Şehit Pamir Cad.
  • Gaziantep 3 Temmuz Saat:17.30 Balıklı Parkı
  • Bozüyük 3 Temmuz Saat:14.30 Cumhuriyet Meydanı

Ve daha birçok şehirde eylemler 3 Temmuz’a yayılarak devam edecek.

You May Have Missed