Covid-19 test kitleri ile başarı yakalamıştı… Türkiye’nin dev tıbbi malzeme firması mali darboğazda!

İzmir’in Menderes ilçesinde faaliyet gösteren Türklab, mali darboğazdan çıkamıyor

İzmir’in Menderes ilçesinde bulunan İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde 27 yıldır faaliyet gösteren Türklab, mali zorluklarla karşı karşıya kaldı. Şirket, borç yapılandırması için İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurdu. Bu süreçte Şahin Yağlıdere ve Kartal Yağlıdere tarafından sahibi olan Türklab Tıbbi Malzemeler, S.K. Teknoloji Araştırma Geliştirme ve Farlab İlaç Özel Sağlık Hizmetleri şirketleri için üç aylık geçici mühlet kararı alındı. 8 Nisan tarihinden itibaren geçerli olacak olan bu karar, şirketlerin konkordato sürecini sağlıklı bir şekilde yürütebilmesi için alındı.

Hatice Karpuzoğlu ve Hukukçu Doç. Dr. Bilgehan Yeşilova, Türklab ve bağlı şirketlerin geçici konkordato sürecini denetlemek üzere geçici konkordato komiseri olarak atandı.Şirketin geleceği için kritik bir durum olan duruşma, geçici mühletin dolacağı 8 Temmuz tarihinde gerçekleşecek.

Firma, gebelik testi üretimiyle sektöre giriş yaptı

Türklab, 1996 yılında İzmir’de Labmen adıyla kuruldu. Daha sonra Türklab adını alan firma, ilk olarak gebelik testi üretimiyle sektöre adım attı. 2001 yılında Kartal Yağlıdere tarafından devralınan şirket, kısa sürede sektörde önemli bir konuma geldi. Firma, 2000’lerde Almanya’daki bir ilaç firması ile işbirliği yaparak ilk uluslararası satışını gerçekleştirdi. 2008 yılında üretim kapasitesini artıran Türklab, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne taşındı ve üretim alanını genişletti. Şirket, 2014 yılında modern teknolojilere yatırım yaparak büyümeye devam etti.

Pandemi döneminin başarılı oyuncusu

Covid-19 pandemisi sırasında, yerli antikor kullanarak ürettiği test kitlerini yurt dışına satan Türklab, küresel bir aktör haline geldi. Şirket, pandemi sürecinde başarılı bir performans sergileyerek uluslararası alanda tanınmış bir marka haline geldi.

Related Posts

New York borsası güne karışık seyirle başladı!

New York borsası, ABD Başkanı Donald Trump’ın tarifeler konusunda sık değişen söylemlerinin etkisiyle güne karışık seyirle başladı.

Depremin ardından DASK gerçeği: 10 evden 4’ünün sigortası yok!

İstanbul’da dün meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından zorunlu deprem sigortalılık oranları gündeme geldi. Marmara Bölgesi’nde en yüksek deprem sigortalılık oranı yüzde 83 ile Yalova’da olurken, İstanbul’un deprem sigortalılık oranının yüzde 62 olduğu görüldü.

Reel kesimin ekonomiye güveni nisanda 7 ayın en düşüğünde

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre Nisan 2025 dönemine ait İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi bir önceki aya göre 2,4 puan azalarak 100,8 seviyesinde gerçekleşti.

Programın yolunda gittiğini, Türkiye’nin hâlâ cazip bir ülke olduğunu savunan Şimşek’e yanıt Prof. Yeldan’dan geldi: ‘Açıkça itiraf etti’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’deki temasları sırasında, uyguladıkları ekonomik programın “yolunda gittiğini” savunurken, Türkiye’nin hâlâ cazip bir ülke olduğunu söyledi. Şimşek’e yanıt iktisatçı Prof. Dr. Erinç Yeldan’dan geldi.

Finansal Hizmetler Güven Endeksi Nisan 2025’te Yükseldi

(ANKARA) – Merkez Bankası verilerine göre Nisan 2025’te Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE), bir önceki aya göre 7,4 puan artarak 177,7 seviyesinde gerçekleşti. Merkez Bankası, Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven …

TÜİK açıkladı: Seyahat amaçları ve harcamalar değişti!

Yurtiçinde seyahat edenlerin sayısı ve harcama miktarı artış gösterdi. Seyahatlerin çoğu yakınları ziyaret etmek amacıyla yapılırken konaklama tercihlerinde değişiklikler gözlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir