Borsa düştü; dolar, avro, altın uçtu! İşte haftanın en kazandıranı

Borsa İstanbul’da Haftalık Değişimler

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 1,84 geriledi. Ayrıca altının gram fiyatı yüzde 4,22, dolar/TL yüzde 0,56 ve avro/TL yüzde 1,94 arttı.

BIST 100 endeksi, haftanın en düşük 9.065,17 puanını ve en yüksek 9.733,62 puanını gördükten sonra, önceki haftaya göre yüzde 1,84 düşüşle 9.311,88 puandan kapandı.

Kapalıçarşı’da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı yüzde 4,22 artarak 4 bin 350 liraya yükseldi. Aynı zamanda cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 4,20 artışla 29 bin 400 liraya çıktı.

Geçen hafta 6 bin 990 lira olan çeyrek altının satış fiyatı ise yüzde 4,29 artarak 7 bin 290 liraya çıktı.

ABD doları bu hafta yüzde 0,56 artışla 39,4380 liraya, avro da yüzde 1,94 artarak 45,5370 liraya yükseldi.

Yatırım fonları yüzde 0,91, emeklilik fonları ise yüzde 0,67 değer kaybetti.

Kategorilere göre incelendiğinde, yatırım fonları arasında en fazla kazandıranlar yüzde 1,36 ile “fon sepeti” fonları oldu.

Related Posts

Yeşil Fırsatlar Hibe Desteği Tanıtıldı

Gaziantep’te yeşil dönüşüm için kadın ve gençlere hibe desteği tanıtıldı; 35 Milyon TL bütçe ayrıldı.

TCMB’nin rezervleri 166 milyar doları aştı

TCMB’nin rezervleri 166 milyar doları aştı

Benzinli araçlar tarih oluyor

Dünya genelinde elektrikli araç satışları yılın ilk yarısında yüzde 28 artarak 9,1 milyona ulaştı.

Yarım asırlık dev darboğaza girdi; iflasın eşiğine geldi

Sektörünün öncü firmalarından olan yarım asırlık Arslan Alüminyum, mali darboğaz nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. Şirket hakkında iki aylık geçici mühlet kararı verildi.

Bakan Kacır’dan Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı’na ilişkin paylaşım: Türkiye’mizin tüm illerinde dev yatırımları hayata geçireceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı ile Türkiye’nin tüm illerinde dev yatırımları hayata geçireceklerini bildirdi.

Cari açık Mayıs’ta 684 milyon dolar oldu: Son 7 ayın en düşük seviyesi

Türkiye’nin cari işlemler açığı, 2025 yılı Mayıs ayında 684 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam son 7 ayın en düşük seviyesi olurken, yıllıklandırılmış açık ise 3,8 milyar dolar azalarak 16 milyar dolara geriledi.