Bahçeli’den 3 Mayıs mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den Milliyetçiler Günü Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’ne ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, Türkiye’nin her alanda milliyetçiliğe ve milli yönelişe ihtiyacı olduğunu vurguladı. Ayırma, dağıtma, bölme, dışlama, yabancılaştırma gibi kavramların milliyetçilikle örtüşmediğini belirten Bahçeli, milliyetçiliği sadece sloganlara indirgeyenlere karşı çıktı.

Bahçeli, Türk milliyetçiliğini onurlu ve bağımsız yaşamanın, milli kimliğe sahip çıkmanın ve istiklal ve istikbale doğrudan egemen olmanın bir ifadesi olarak tanımladı.

Bahçeli: Milliyetçilik Geleceğin Rehberi Olacak

Devlet Bahçeli’nin açıklamalarından önemli bir bölümü şu şekilde: 81 yıl önce milliyetçiliği bayraklaştıran cesur dava insanları, inanç ve iradenin simgesi haline gelmiş ve Türk milliyetçiliğini temsil etmiştir. Merhum Alparslan Türkeş Bey de dahil olmak üzere Türk milliyetçileri, tarih ve kültür değerlerine sahip çıkarak milli kimliğin önemini vurgulamıştır. Milliyetçilik, birleştirici ve bütünleştirici bir güçtür ve Türkiye’nin geleceğinde önemli bir rol oynamaya devam edecektir.

Milliyetçiliği, millete sevgi ve aidiyet duygularını öne çıkaran çağdaş ve insani değerlerle birleştiren Bahçeli, Türkiye’nin milliyetçiliğe ve milli yönelişe olan ihtiyacının kesin olduğunu belirtti. Milliyetçiliğin lügatine aykırı hareketlerin, anormalliklerin ve basmakalıp söylemlerin gerçek milliyetçiliği temsil etmediğini vurguladı.

Devlet Bahçeli’nin açıklamalarında milliyetçiliğin önemi, Türk milletine bağlılık ve özgürlüklerin korunması üzerine odaklandığı gözlemlendi. Milliyetçilik, Türkiye’nin geleceğine rehberlik edecek önemli bir değer olarak öne çıkarken, milliyetçiliği ırkçılıkla eş değer görenlerin yanıldığını ve gerçek milliyetçiliğin birleştirici bir güç olduğunu vurguladı.

Related Posts

İstanbul’da Gazze’ye destek yürüyüşü

Filistin’le Dayanışma Platformu üyeleri, Gazze’ye destek amacıyla İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğuna yürüdü.

Sırrı Süreyya Önder paylaşımı tepki çekmişti: İYİ Partili Mehmet Aslan’dan geri adım

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan, Sırrı Süreyya Önder’in hayatını kaybetmesinin ardından, “Allah taksiratını affetsin, tam Türkçülük gününde Allah aldı canını” ifadelerini kullanmıştı. Bu paylaşım, sosyal medyada tepki çekti.

Yemen Başbakanı istifa etti

Yemen Başbakanı bin Mübarek, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Bolu’da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 10 yaralı

Bolu’da D-100 Karayolu’nda 8 kişinin bulunduğu hafif ticari araç ile otomobilin çarpışması neticesinde meydana gelen kazada 10 kişi yaralandı.

Atla markete gitti: “Alkollü araç kullanmak”tan ceza yedi

Mersin’de atıyla markete giden bir kişi, “alkollü araç kullanmak” ve “kara yolunda hayvan bulundurmak” suçlarından toplam 10 bin 263 TL ceza yedi.

Kontrolden çıkan TIR trafiği felç etti: Uzun kuyruklar oluştu

Anadolu Otoyolu Sakarya geçişinde sürücüsünün kontrolünden çıkarak bariyerlere çarpan TIR makasladı. Kaza sebebi ile Ankara istikametinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir