Asya borsaları coştu: Ticaret anlaşması mı geliyor?

Asya Borsalarında Ticaret Endişeleri ve Yeni Gelişmeler

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (Fed) politika faizini değiştirmemesiyle küresel piyasalarda olumlu bir seyir izleniyor. Ancak, yatırımcıların odak noktasında hala tarifelere ilişkin yeni gelişmeler bulunuyor.

Asya genelinde ticaret gerilimleri nedeniyle uzun süredir devam eden temkinli yaklaşım, Çin ve ABD heyetlerinin İsviçre’de bir araya geleceklerini duyurmalarının ardından daha olumlu bir seyre büründü.

Uzmanlar, ABD’nin bölge ülkelerine daha yapıcı bir yaklaşım sergilemesinin iyimserlikleri artırdığını belirtiyor ve bölge endekslerinin bu tür haberlere karşı duyarlı olduğunu vurguluyor.

Ayrıca, Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim de yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. ABD Başkanı Donald Trump, taraflar arasındaki gerilimin sona ermesi çağrısında bulunurken, bazı Arap ülkeleri de diyaloğa destek olacaklarını açıkladı.

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi olan Toyota da doların değer kaybı ve Başkan Trump’ın gümrük vergileri politikalarının etkisiyle, bu mali yılda karının beşte bir oranında düşüş yaşanmasını beklediğini bildirdi.

Bu bağlamda, Japonya’da Nikkei 225 endeksi yüzde 0.7 artarak 37.037 puana yükselirken, Güney Kore’de Kospi endeksi de yüzde 0.3 değer kazanarak 2.582 puan seviyesinden işlem gördü.

Çin’de, Şanghay bileşik endeksi yüzde 0.3 artışla 3.353 puana, Hong Kong’da ise Hang Seng endeksi yüzde 0.5 primle 22.802 puana yükseldi. Hindistan’da ise Sensex endeksi yüzde 0.1 artışla 80.820 puandan işlem görmeye devam ediyor.

Asya borsaları sallanıyor: Ticaret görüşmeleri mi, Savaş gölgesi mi? (7 Mayıs 2025)

Related Posts

Trump’tan AB’ye tarife mesajı: Ağırdan alıyorlardı, şimdi harekete geçtiler

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Birliği’ne (AB) uygulanan yüzde 50’lik gümrük tarifesinden duyduğu memnuniyeti sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. AB’nin ticaret müzakerelerinde süreci yavaşlattığını savunan Trump, bu baskı sonrası Avrupa’nın görüşmeler için tarih belirlemeye başladığını açıkladı.

Özel gıda kontrol laboratuvarlarına ilişkin rekabet soruşturmasında sözlü savunmalar alındı

Rekabet Kurulunca, özel gıda kontrol laboratuvarı işleten bazı teşebbüsler hakkında yürütülen soruşturma kapsamında sözlü savunma toplantısı gerçekleştirildi.

Bakan Göktaş duyurdu! Kurban Bayramı öncesinde iyi haber! 1,4 milyar lira ek kaynak aktarıldı

Bakan Göktaş, Türkiye genelindeki SYDV’ler aracılığıyla ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen hanelerin gıda ihtiyaçlarının karşılanması için ayni ve nakdi olarak destek verdiklerini belirterek, Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi …

Kurban Bayramı tatili öncesi büyük bir kriz patlak verdi

Türkiye’de yaz sezonu, turizm sektöründe büyük bir krizle açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, “turizm işletme belgesi” olmayan 4 binden fazla oteli mühürledi.

Yıkım kararı yargıya takıldı

Sazlıdere bölgesindeki içme suyu havzalarına yapılan inşaatlar için bugün İSKİ’nin yıkıma geçmesi bekleniyordu ki mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı çıktı. İSKİ yasal hazırlıklar yapıyor.

Bayram ikramiyeleri artacak mı? Fatih Portakal Ankara kulislerindeki zam ihtimalini canlı yayında duyurdu

Ankara kulislerinde emeklilerin bayram ikramiyesine yapılacak zammın iddialarına ilişkin gelişmeleri SÖZCÜ TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal yorumladı.