T24 Haber Merkezi
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Merkezi’nde gerçekleşen MKYK Toplantısı sonrasında bir açıklama yaptı.
AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bir araya geldi. Ömer Çelik, toplantıyla ilgili şunları söyledi:
Çelik’in açıklamalarından önemli detaylar şöyle:
“Parti teşkilatları, birer siyaset okuludur. Ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolu detaylı bir şekilde hazırlıklarını sürdürüyor. Temmuz ayında kamp düzenleyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla yakın dönemi değerlendireceğiz.
İsrail, Gazze’de büyük bir soykırım yapıyor. Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken bu konuları detaylı bir şekilde ele alıyoruz. İsrail’in haksız ve hukuksuz bir şekilde İran’a yaptığı saldırılar sonucunda sivil halka bomba yağdırılması endişe vericidir. Nükleer tehditler ve nükleer tesislere saldırılar bölgemizde büyük sorunlara yol açabilir.
Hürmüz Boğazı’nın kapatılması, petrol fiyatlarından tedarik zincirlerine kadar birçok olumsuz etkiye neden olabilir. Ancak nükleer tehditler ortadayken, İran’a karşı saldırgan bir politika izleyen İsrail’in hareketleri üzerine yoğunlaşmalıyız. İran’ın cevapsız kalmaması gerektiğini vurgulayanlar, asıl saldırganlığın İsrail’den kaynaklandığını göz ardı etmemeli.
Detaylar için takipte kalın…