AB, tarifeler konusunda anlaşılamaması halinde ABD’yle ticaret savaşına hazırlanıyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın Gümrük Tarifelerine AB’dan Yanıt

Avrupa Birliği (AB), ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı gümrük tarifelerine karşı önlem alıyor. AB, 107 milyar dolar değerinde ABD ürünlerine yönelik bir karşılık planı hazırladı. Eğer AB ile anlaşma sağlanamazsa, AB ABD’yi Dünya Ticaret Örgütü’ne şikayet etmekle tehdit ediyor.

Bu plan hemen uygulanmayacak, bunun yerine AB, ABD’ye bir ticaret anlaşması imzalaması için baskı yapacak bir tehdit olarak kullanacak. Henüz çözüm bulunamamışken, Başkan Trump ise Birleşik Krallık ile bir ticaret anlaşması üzerinde çalıştığını açıklamaya hazırlanıyor.

‘Her Senaryo için Hazırlık Yapıyoruz’

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, “Atlantik’in her iki ucundaki tüketici ve ticari işletmelere fayda sağlayacak anlaşmaların yapılabileceğini düşünüyoruz” dedi. Von der Leyen, “Aynı zamanda her senaryo için hazırlık yapıyoruz, bugün başlatılan süreç bize gerekli adımları atmak adına rehberlik edecek” ifadesini kullandı.

AB, Trump’ın gümrük tarifelerine cevaben yaklaşık 23 milyar dolarlık bir plan açıklamıştı ancak Trump, diğer ülkelere getirdiği tarifeleri durdurduğunda AB önlemini askıya almıştı. Ancak AB yetkilileri, ABD’nin anlaşmaya yanaşmaması halinde daha geniş çapta bir misilleme yapacaklarını söylüyor.

‘Ticaret Savaşı AB İçin Son Çare’

AB ülkeleri, ABD’yle bir ticaret savaşı başlarsa bu durumun çoğunlukla Avrupalılardan oluşan ABD hizmet sektörünü olumsuz etkileyeceğini düşünüyor. Ancak AB yetkilileri, ABD ile bir ticaret savaşının AB için son çare olduğunu görüyor. AB’nin öncelikli hedefi şimdilik anlaşma umuduyla ABD ile görüşmek.

Related Posts

İmamoğlu’ndan ‘yargı bağımsızlığı’ vurgulu ’15 Temmuz’ mesajı: ‘Bir daha yaşanmasın istiyorsak…’

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, paylaştığı 15 Temmuz mesajında “Bu ülkede bir daha asla 15 Temmuzlar yaşanmasın istiyorsak, bir an önce, kurumlar ve kurallar ülkesi olmak, demokrasiyi eksiksiz sağlamak zorundayız. Bir an önce, yargı bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü sağlamak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Tunç Soyer cezaevinden yazdı: ‘Dışarıya çıkınca hayatın bir anını bile ıskalamayacağım’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Tunç Soyer, cezaevinden bir mektup yazdı. Soyer’in X hesabından avukatları aracılığıyla yapılan paylaşımda, “Dışarıya çıkınca hayatın bir anını bile ıskalamayacağıma söz veriyorum kendi kendime” ifadeleri yer aldı.

CHP Malatya mitinginde ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganları

CHP Milli İradeye Saygı için düzenlenen mitinglerine Malatya’da devam etti. Miting esnasında konuşan Özgür Özel’in konuşması sırasında ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganları atıldı

İsrail saldırılarında 59 Filistinli daha yaşamını yitirdi

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında can kaybı son 24 saatte 59 artarak 57 bin 882’ye çıktı.

Milaslılar kırma eleme tesisine karşı mücadelesini sürdürüyor

Milaslılar kırma eleme tesisine verilen ÇED gerekli değildir kararını mahkemeye taşıdı. 2747 hektarlık ormanlık ve tarım alanı tehlikede…

Sapanca Gölü’nde su seviyesi düştü

Sıcak havalar barajlardaki doluluk oranlarını da etkiledi. Sapanca Gölü’nün su seviyesi alarma veriyor.