Etkin pişmanlık ifadesinde ‘İmamoğlu’ iddiası: Seçim için para topladılar

“`html

İBB Soruşturmasında Yeni İddialar: Sarp Yalçınkaya’nın İfadesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında, etkin pişmanlık hükümleri kapsamında ifade veren iş insanı Sarp Yalçınkaya, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’in firari şüpheli Murat Gülibrahimoğlu ile gerçekleştirdiği gizli görüşmelerde, CHP’yi satın alma fonu oluşturduklarını ve Ekrem İmamoğlu’nun bu konuda destek verenleri ödüllendirdiğini öne sürdü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bu kapsamlı soruşturma, tutuklanarak İBB Başkanlığı görevinden alınan Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda zanlıyı hedef alıyor. Suçlamalar arasında “suç örgütü yöneticisi olmak”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “ihaleye fesat karıştırmak” gibi ciddi iddialar bulunuyor.

Yalçınkaya, etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde ikinci kez ifade vererek, Gülibrahimoğlu’nun 27 Haziran’da cezaevine gönderdiği bir avukat aracılığıyla üzerinde baskı kurmaya çalıştığını bildirdi. Ailesine harman gelebileceği korkusuyla ifadesini tam olarak veremediğini dile getiren Yalçınkaya, “Devlettin bana sağladığı güvenle tekrar ifade vermeye karar verdim. Söylemek istediğim daha birçok şey var.” dedi.

Gülibrahimoğlu’nun İddialı Açıklamaları

Yalçınkaya, Türkiye genelinde 400’ün üzerinde bayisi bulunan bir petrol şirketinin sahibi olarak, yıllık cirosunun 500 milyon dolara ulaştığını aktardı. Soruşturma kapsamında Gülibrahimoğlu ile ilişkilendirilen kişinin kendisi olduğunu belirten Yalçınkaya, “Kuzey Modern” ve “Kuzey Gayrimenkul” isimli şirketlere akaryakıt sattığını, ancak bu şirketlerin aslen İmamoğlu ve Keleş’e ait olduğuna dair bilgilerin kendisine iletildiğini iddia etti.

İhaleye Girmeden İş Alma İddiası

Yalçınkaya, İstanbul’a geldiğinde Gülibrahimoğlu’nun Etiler’deki ofisine uğrayarak Keleş ile birkaç kez görüşme fırsatı bulduğunu kaydetti. Görüşmelerde, “Gülibrahimoğlu, İBB’den aldıkları işleri doğrudan Fatih Keleş’in kendilerine verdiğini ve ihaleye girmeden bu işleri aldıklarını ifade etti.” şeklinde bilgileri aktardı. Gülibrahimoğlu’nun, tüm hafriyat ve geri dönüşüm işlerinin Keleş’in gözetiminde yürütüldüğünü iddia etti.

Bunun yanı sıra, Yalçınkaya’nın aktardığına göre, Gülibrahimoğlu, İmamoğlu’nun kendisine vurgulayarak, “Kazancımızın büyük kısmını Keleş aracılığıyla İmamoğlu’na aktarıyoruz.” demiştir.

Gülibrahimoğlu’nun 2022-2025 yılları arasında özel jetle sürekli yurt dışına gittiğinden de bahseden Yalçınkaya, “Murat, yurt dışına gidip gelirken genellikle kısa süreli işler için para götürdüklerini ve bu uçuşların sır gibi saklandığını aktarıyordu.” dedi.

Yalçınkaya, Gülibrahimoğlu’nun İBB’den elde ettiği gelirlerinin aylık 1 milyar lira üzerinde olmasına rağmen, ödemelerinde sıkıntılar yaşadığını belirtmiştir. Zaman zaman kendisinden borç talep ettiğini de ifade eden Yalçınkaya, konuştukları bir toplantıda, “Kılıçdaroğlu’nu CHP’nin başından göndermedikçe rahat edemeyeceklerini” dile getirdiğini aktardı.

CHP İçin Oluşturulan Fon

Yalçınkaya, Gülibrahimoğlu’nun kendisi ile yaptığı bir sohbette, “Keleş, ‘Ekrem baba cumhurbaşkanı oluyor, tüm kaynaklar bize akacak.’ ifadelerini kullandı.” şeklinde önemli bir bilgi verdi. Aynı zamanda Keleş’in, ‘CHP’yi satın almak için bir fon oluşturduklarını, bu fonun Ekrem İmamoğlu’nun yakınında duranları ödüllendireceğini’ belirttiğini ekledi.

Sözlerine devam eden Yalçınkaya, “2020 veya 2021’de Gülibrahimoğlu’nun kendisine Olay TV’yi satın almak için talimat verdiğini ve bunun medyanın kendileri için ne kadar önemli olduğu vurgusunu yaptığını” aktardı. “Buradan kazanılan paraların, yolsuzluk soruşturmalarıyla ilgili işlerden sağlandığını biliyorum.” dedi.

Seçim Kampanyası ve İddialar

Yalçınkaya, “CHP’nin cumhurbaşkanlığı adaylığı için çalışmalara başladığı günlerde Gülibrahimoğlu, İmamoğlu’nun soruşturmayı siyasi bir operasyon gibi göstererek ön seçim süresini öne çektiğini belirtmiştir.” diye sürdürdü.

Ayrıca, Gülibrahimoğlu’nun kendisine sürekli yurt dışına kaçması için baskı yaptığını, ancak hiçbir zaman suçsuz olduğuna inandığı için böyle bir düşünceye kapılmadığını vurguladı. Murat’ın her gün kendisine telefon açarak operasyonun olacağına dair uyarılar yaptığı da ifade edildi.

Bu bilgiler ışığında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamındaki gelişmeler büyük bir dikkatle izleniyor. Ekrem İmamoğlu ve diğer zanlılarla ilgili iddiaların ne yönde gelişeceği merakla bekleniyor.

“`

Related Posts

Muş Ovası’nda 10 Milyar TL’lik Hububat Hasadı Beklentisi

Muş Ovası’nda gerçekleştirilen hasat töreninde, 2 milyon 100 bin dekar alanda ekimi yapılan hububattan yaklaşık 10 milyar TL gelir bekleniyor. Yetkililer, tarımın çeşitlenmesi ve verimliliğin artırılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Zanaatkar Seval İncirbölen’in Umut Dolu Hikayesi

Depremlerle sarsılan Seval İncirbölen, Hatay’da açtığı atölyede takı tasarlayarak yaşama sevinci buldu.

Estonya üretici fiyatları çakıldı

Haziran 2025’te Estonya’da üretici fiyatları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,5 düştü. Bu, ülkede Kasım 2024’ten bu yana ilk defa yıllık bazda üretici fiyatlarının gerilediği ay oldu. Ayrıca, bu düşüş Mayıs 2024’ten beri görülen en sert oran …

Malatya’da Don Felaketi, Doğanyol’la Çiftçinin Yüzü Güldü

Malatya’daki zirai don, meyve ağaçlarına zarar verirken, Doğanyol’daki ürünler etkilenmedi.

Yeniçağ Gazetesi: Halkın mutfak alışverişi KDV’den muaf tutulsun!

Yeniçağ Gazetesi’nin bugünkü manşeti… Gazetemizi okumak için tıklayınız… HALKIN MUTFAK ALIŞVERİŞİ KDV’DEN MUAF TUTULSUN! Vakıfların mülkiyetindeki kamu taşınmazlarının KDV’siz satışına imkan tanıyan düzenlemeye sert tepki gösteren CHP’li Aşkın …

Gurbetçiler Türkiye’ye Dönüşte Zorluklar Yaşıyor

Sırbistan ve Bulgaristan sınır kapılarında rüşvet ve bekleyiş sıkıntıları devam ediyor.