CHP Milletvekili Günaydın’dan Türkiye’nin Dış Politikası Eleştirisi
İsrail ve İran arasındaki gerilimler dünya gündemini meşgul ederken, CHP milletvekili Gökhan Günaydın, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Türkiye’nin dış politikasını eleştirdi. Günaydın, Türkiye’nin dış politika konusundaki tutumunu sert bir dille eleştirerek, “mış gibi yapma politikasının son göstergesidir” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan Günaydın, “Her gün bize antiemperyalist nutuklar atan Erdoğan, 22 saat önce attığı bir tweet ile İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına karşı çaba harcadıklarını söylüyor. Peki, İsrail’in destekçileri kim? Bu soruyu sormadan önce, İran’a 6 bin mil uzaktan bomba yağdıranların kim olduğunu açıkça belirtmeliyiz” dedi.
Günaydın, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
- “İran’ın egemenliğine ve bölgenin güvenliğine yapılan saldırıları kınıyoruz. Kimden gelirse gelsin, asla tasvip etmiyoruz.”
- “Türkiye’nin ‘mış gibi yapma’ politikası, acınacak bir durumun göstergesidir. ABD’yi, Trump’ı ve İran’ı bombalayanları kınamaktan çekinmiyoruz.”