BBP lideri Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında konuştu.
Destici, Diyarbekirspor’un, 2025-2026 sezonundan itibaren ismini ‘Kobani Spor’ olarak değiştirmesini eleştirdi.
Destici, Diyarbekirspor’un resmi adreslerinde yayınlanan açıklamalarına atıfta bulunarak, “‘Diyarbekirspor’, TFF 3’üncü lig 2’nci grupta mücadele edecek ve yeni sezona ‘Kobani Spor’ adıyla devam edecek. Kobani, terör örgütü olarak nitelendirilen PKK’nın YPG ve PYD uzantısı tarafından kontrol edilen bir bölgedir. Bu karar, Türkiye’nin milli birliği ve bütünlüğüne zarar veren bölücü bir adımdır” şeklinde konuştu.
Son zamanlarda, terörsüz bir Türkiye ve çözüm süreci söylemleriyle cesaretlendirilen ayrılıkçı girişimleri göz ardı etmek mümkün değildir.
Destici, “Bu karar sadece bir isim değişikliği değil, Türkiye’nin milli birliğine karşı organize edilen ayrılıkçı bir projenin bir parçasıdır. Ülkemizin her bölgesi Türk milletine aittir ve bu tür sembolik saldırılara izin verilmemelidir. Futbol Federasyonu derhal bu kararı reddetmeli ve devletimiz, birliğimize yönelik her türlü tehdide karşı net bir tavır almalıdır” dedi.
NE OLMUŞTU?
Diyarbekirspor Kulübü, adını ‘Kobani Spor’ olarak değiştirdiğini kamuoyuna duyurdu.
Kulüp yönetimi, bu değişikliği ‘barış sürecine destek’ mesajıyla açıkladı.