Yeni çevre yolu hizmete açıldı: ”Ülkemizin en işlek otoyolu artık çok daha güvenli”

“`html

Bolu Göynük Çevre Yolu Açılış Töreni’nde Minister Uraloğlu’ndan Önemli Açıklamalar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Göynük Çevre Yolu’nun açılışında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, ulaşımın tarih boyunca medeniyetlerin gelişimindeki rolüne değinerek, “İpek Yolu gibi eski ticaret yolları üzerinde kurulan şehirlerin büyüyüp geliştiğini görmekteyiz. Karayolu yatırımları ise, bir vücuttaki damarlar gibi, şehirler ve ekonomik yapı arasındaki bağlantıyı güçlendirir; üretimi, ticareti ve turizmi destekler.” ifadelerini kullandı.

“HER HAYAT DEĞERLİ, SIFIR CAN KAYBI HEDEFİYLE İLERLİYORUZ”

Uraloğlu, “Yol Medeniyettir” anlayışıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rehberliğinde Türkiye’deki ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmanın önünü açma çabalarını vurgulayarak, şu bilgileri aktardı:

“Bölünmüş yol ağımızı 6.101 kilometreden 29.742 kilometreye kadar çıkararak yaklaşık beş katına çıkardık. Otoyol ağımızı ise 1.714 kilometreden 3.796 kilometreye yükselttik. 77 ilimizi, güvenli ve konforlu yollarla birbirine bağladık. Bu geniş ağ, toplam yol ağımızın yüzde 43’ünü oluştururken, trafiğin yüzde 83’üne hizmet veriyor. 2002 yılı itibarıyla 8,5 milyon olan araç sayımız şu anda 32 milyona yükseldi. Ortalama seyahat hızımız ise 40 kilometreden 90 kilometreye çıktı. Taşıt hareketliliğimiz yüzde 195 artarken, karayolu kazalarında can kayıplarını yüzde 77 azaltmayı başardık. ‘Her Hayat Değerlidir’ ilkesi doğrultusunda sıfır can kaybı hedefine kararlılıkla ilerliyoruz.”

Göynük Çevre Yolu

TRAFFIC TRAFFIC SIKISIKLIĞINI AZALTMAK İÇİN GÖYNÜK ÇEVRE YOLU’NUN YAPILIŞI

Bakan Uraloğlu, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından kentsel sit alanı olarak tescil edilen Göynük’ün tarihi güzellikleri, doğal manzaraları ve Osmanlı mimarisinin zarafetiyle Türkiye’nin değerli bir parçası olduğunu ifade etti. “İstanbul ve Ankara arasında alternatif bir geçiş noktası olan Göynük, artan kümes hayvancılığı ve turizm nedeniyle günübirlik ziyaretlerin yoğunluğunu yaşayan bir ilçe. Ancak bu yoğunluk şehir merkezinde trafik sıkışıklığına neden oluyordu.” açıklamasında bulundu.

“TIR VE KAMYONLARIN ŞEHİR MERKEZİNDEN GEÇİŞİNİ ENGELLEDİK”

Uraloğlu, trafik sıkışıklığını azaltmak amacıyla 6,7 kilometre uzunluğundaki Göynük Çevre Yolu’nu devreye soktuklarını belirtti. “Bu proje kapsamında, bitümlü sıcak karışım kaplamalı yollar, 2 adet hemzemin kavşak ve 38 metrelik bir köprülü kavşak inşa ettik. Göynük Çevre Yolu sayesinde, özellikle kümes hayvancılığında kullanılan tır ve kamyonların şehir merkezine girmeden transit geçiş yapabilmesini sağladık.” dedi.

15 DAKİKADA GEÇİLEN GÜZERGÂH, ARTIK 4 DAKİKADA TAHMİN EDİLECEK

Bakan Uraloğlu, çevre yolunun açılması ile birlikte bayram ve tatil dönemlerinde yaşanan trafik yoğunluğunun azaltıldığını vurguladı. “Şehir merkezi üzerinden 15 dakikada geçilen güzergâh, çevre yolumuz ile şu an sadece 4 dakikada geçilebilir hale geldi. Bu değişimle birlikte yıllık toplamda 13,2 milyon lira tasarruf edeceğiz. Zamandan 11 milyon lira, akaryakıttan ise 2,2 milyon lira ekonomimize katkı sağlayacağız. Ayrıca, karbon emisyonunu 131 ton azaltarak çevre bilincine katkıda bulunmuş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, Göynük Çevre Yolu’nun, ilçenin sosyo-ekonomik gelişimini destekleyeceğini ve turizm ile ticaretin canlanmasına yardımcı olacağını belirtti.

BOLU’YA 62 MİLYAR LİRALIK ULAŞIM YATIRIMI

Bolu, eşsiz göl ve ormanlarıyla Türkiye’nin en güzel turizm merkezlerinden biri olduğunu söyleyen Uraloğlu, “Bolu, İstanbul ile Ankara arasında önemli bir transit geçiş noktası olarak hızla büyüyen bir sosyo-ekonomik yapıya sahip.” diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, 2002 yılından itibaren Bolu’nun ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 62 milyar lira yatırım yapıldığını şöyle ifade etti:

“Bölünmüş yol uzunluğunu 173 kilometreden 303 kilometreye, bitümlü sıcak kaplama yol uzunluğunu ise 192 kilometreden 442 kilometreye çıkardık. Bolu’yu, çevresindeki illerle bölünmüş yollar ile bağladık. Yaklaşık 198 kilometre yol iyileştirmesi yaptık. Bolu Dağı Tüneli, Gerede-Yeniçağa-Bolu Yolu, Gerede-Çerkeş Yolu gibi önemli projeleri hayata geçirdik.”

BÖLGENİN HIZLI VE GÜVENLİ ULAŞIMINA YENİ FIRSATLAR SUNULDU

Bolu Güney Çevre Yolu Projesi’nin açılışının ardından, bölgede daha hızlı, güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânı sunulduğunu belirten Uraloğlu, “Bolu şehir merkezine uğramadan, D-100 Devlet Yolu ile Göynük, Mudurnu gibi önemli ilçelere doğrudan ulaşım sağladık.” dedi.

ULUSAL OTOYOL AĞIMIZ ARTIK DAHA GÜVENLİ

Bolu Dağı Tüneli’nde 2022 yılında yaşanan heyelan sonrası, her iki tüpün uzatılması için başlatılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Olası bir heyelan durumuna karşı atılan adımlarla, Bolu Tüneli’nin dahil olduğu 23 kilometrelik yolda önemli iyileştirmeler yapıldı.” dedi.

Uraloğlu, şu anda Bolu’da; toplamda 7 milyar 251 milyon lira olan 10 karayolu projesine devam ettiklerini duyurdu.

ORTA ANADOLU OTOYOLU PROJESİ 276 KİLOMETRE OLACAK

Uraloğlu, Orta Anadolu Otoyolu projesinin detaylarını paylaşarak, “Ankara ve İstanbul arasındaki mevcut otoyol yoğun bir şekilde kullanılmakta. Hızla artan nüfus ve ticaret bu yolu daha da yoğun hale getiriyor.” dedi.

Uraloğlu, “Akyazı ile Ankara arasında inşa etmeyi planladığımız Orta Anadolu Otoyolu, toplam 276 kilometre uzunluğunda olacak. Bu yol, 3 gidiş ve 3 geliş şeridi ile hizmet verecek.” açıklamasında bulundu.

“ORTA ANADOLU OTOYOLU İLE MÜHİM BAĞLANTILAR SAĞLAYACAĞIZ”

Otoyolun güzergahının, Ankara’nın Temelli-Yenihisar bölgesinden başlayarak Mudurnu’ya ulaşacağını belirten Uraloğlu, “Orta Anadolu Otoyolu sayesinde bölgedeki ulaşım ağını güçlendireceğiz, ani durumlar için alternatif yollar inşa edeceğiz.” diyerek projeye dair beklentilerini dile getirdi.

“`

Related Posts

CHP’li Taşcıer’den Erdoğan’a doğum hızı yanıtı

Gamze Taşcıer, “Doğum hızındaki düşüş hukuksuzluğun, kadın düşmanlığının yarattığı bir rejim krizi” dedi.

Kahve fiyatları fena düştü!

Küresel kahve fiyatları, üretim beklentilerinin artması ve talep endişelerinin yeniden gündeme gelmesiyle sert bir düşüş yaşadı. Nisan ayı sonunda rekor seviyeye ulaşan kahve fiyatları, sadece birkaç haftada %10’un üzerinde gerileyerek 3,58 dolara …

İstanbul ve Tekirdağ’da petrol arama ruhsatının süresi uzatıldı

İstanbul ve Tekirdağ’daki kara sahalarında petrol arama ruhsatı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) tarafından iki sene daha uzatıldı.

Ekonomik refahın sosyal patolojileri: Yalnızlık, depresyon ve intihar

Modern refah toplumu, toplumu öldüren yanılsatıcı bir gelişme hâlidir. Maddî olarak kalkınmanın manevî olarak nasıl bir çöküşe yol açtığının en önemli göstergelerinden biridir. Bu konuyu MTO’muzun en parlak talebelerinden Mehmet Varıcı hocamızın kaleminden irdeledik. Zihin açıcı okumalar… *** Modern toplumun en cazip vaadi refahtır: Daha fazla üretmek, daha kolay tüketmek, daha kısa süreli acılarla yaşamak. Ancak bu vaat, insanın iradesini beslemekten çok onu hiçleştirme riski taşır. İnsanın fıtratı;

Karayolları Trafik Kanunu değişiyor! İşte madde madde yeni trafik cezaları

AK Parti, ‘Karayolları Trafik Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığı’na sundu. Peki bu teklifle neler değişecek? İşte detaylar…

Bakan Şimşek ‘yatırımcı güveni sürüyor’ dedi: Peki veriler ne diyor?

Mehmet Şimşek’in vurguladığı ”Türkiye’nin dış finansman başarısı”na karşın yabancı yatırımcı çıkışlarının devam ettiği görüldü. Eximbank’ın 1 milyar dolarlık rekor sendikasyon kredisi ve Hazine’nin 2 milyar dolarlık tahvil ihracına karşın 19 Mart sonrası dönemde net çıkış 9,6 milyar dolara ulaştı. Piyasa verileri, resmi açıklamalarla ters düşerken bu verilerin oluşmasına imkân tanıyan Merkez Bankası müdahalelerinin büyüklüğü de dikkat çekiyor.