Ünlü restoran zinciri iflasın eşiğinde.18 şubesi var. Alacaklılar sıraya girdi

Planta Restoran Zinciri İflas Koruma Başvurusunda Bulundu

Sağlıklı beslenme trendinin öncülerinden olan Planta restoran zinciri, mali kriz nedeniyle iflas koruma başvurusunda bulundu. CHG US Holdings bünyesinde faaliyet gösteren marka, ABD’nin önde gelen şehirlerinde toplam 18 şube ile hizmet vermektedir.

Artan maliyetler, düşen müşteri harcamaları ve ekonomik durgunluk nedeniyle Planta restoran zinciri zor günler geçirmektedir. Şirket, borçlarını yeniden yapılandırmak amacıyla 12 Mayıs’ta Delaware İflas Mahkemesi’ne 11. Bölüm iflas koruması talebinde bulundu.

Planta’nın varlıkları 50 bin ila 100 bin dolar arasında değerlendirilirken, borçları 10 ila 50 milyon dolar arasında değişmektedir. En büyük alacaklı ise 613 bin dolar ile Los Angeles’taki Melrose Avenue mülk sahibidir.

Planta’ya en büyük borcu olan Melrose Avenue mülk sahibini, 316 bin dolar ile Saul Ewing Arstein & Lehr hukuk firması, 203 bin dolar ile 13 W 27 Leasehold LLC, 180 bin dolar ile Friedman Properties ve 176 bin dolar ile gıda tedarikçisi Baldor Specialty Foods takip etmektedir.

Amerika genelinde restoran sektörü benzer bir krizle karşı karşıyadır. Yükselen gıda fiyatları, artan personel giderleri ve kira maliyetlerindeki artış, birçok işletmeyi zor durumda bırakmaktadır.

Bitki temelli sağlıklı menüler sunan Planta, New York, Chicago ve Los Angeles gibi büyük şehirlerde geniş bir müşteri kitlesi oluşturmuştu. Ancak pandemi sonrası değişen tüketici alışkanlıkları ve ekonomik belirsizlikler markayı olumsuz etkiledi.

CHG US Holdings, 18 farklı dava ile uğraşırken, bu davaların tek bir süreçte birleştirilmesini talep etti. Şirket, iflas sürecinin tamamlanmasının ardından teminatsız alacaklılara ödeme yapabileceğini belirtti.

Planta, şubelerini faaliyette tutmaya devam etmeyi planlasa da, yeniden yapılandırma sürecinin sonucu belirsizdir. Sektör uzmanları, Planta’nın durumunun genel restoran sektöründeki krizi yansıttığını vurgulamaktadır.

Related Posts

Bakan Yerlikaya duyurdu: Kurban Bayramı’nda trafikte kısıtlama!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı öncesi trafik tedbirlerini açıkladı. Bakan Yerlikaya, trafik güvenliğinin sağlanması için 4-6 Haziran tarihleri arasında ağır taşıtların belirli güzergâhlarda trafiğe çıkamayacağını belirtti.

Komisyonda kabul edildi… Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan ‘infaz paketi’ açıklaması: ‘Cezasızlık algısı ortadan kaldırılacak’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Adalet Komisyonundan bu sabah geçen “infaz paketi” ile ilgili, “Yeni düzenlemeyle toplumumuzda oluşturulmaya çalışılan cezasızlık algısı ortadan kaldırılacak. Suçlunun rehabilite edilmesi için de önemli adımlar atılacak” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’nın Bryansk Bölgesi’nde köprü çöktü: 3 ölü, 28 yaralı

Rusya’nın Bryansk Bölgesi’nde köprünün çökmesi ve ardından yolcu treninin raydan çıkması sonucu en az üç kişi hayatını kaybetti, 28 kişi ise yaralandı.

Bakan Hakan Fidan ve Fransız Bakan Barrot’dan kritik görüşme

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, bölgesel krizleri ve ikili ilişkileri ele aldı.

ABD’de arı alarmı! Kamyon devrildi: Millyonlarcası serbest kaldı

ABD’nin Washington eyaletinde kamyon devrilmesi sonucu 250 milyon arı serbest kaldı. Yetkililer bölge sakinlerini arı sürüsünden uzak durmaları konusunda uyardı.

Aziz İhsan Aktaş etkin pişmanlıktan yararlandı, Belediyelere gözaltı geldi

Elebaşılığını yaptığı suç örgütünün, belediye başkanları ile belediyelerin üst düzey yöneticilerine rüşvet vererek ihaleleri organize ettiği iddia edilen, belediye soruşturmalarının kilit ismi Aziz İhsan Aktaş etkin pişmanlıktan yararlandı. Aktaş’ın ifadesinin ardından sabah saatlerinde CHP’li belediyelere yönelik yeni operasyon dalgası başladı.