Borsa güne yatay başladı: 9 Mayıs 2025 Cuma Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi Dün Yükseldi

Dün Borsa İstanbul’da alış ağırlıklı bir seyir izlendi ve BIST 100 endeksi günü yüzde 2,25 değer kazanarak 9.279,21 puandan tamamladı.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 1,50 puan artış göstererek yüzde 0,02 oranında değer kazanarak 9.280,71 puana çıktı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,20 artarken, holding endeksi yüzde 0,18 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 0,95 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı olurken, en fazla kaybettiren ise yüzde 1,19 ile ticaret sektörü oldu.

ABD-Çin Görüşmeleri Öncesi Küresel Piyasalar Durulmuyor

Bugün ve hafta sonu devam edecek ABD-Çin ticaret görüşmeleri öncesi küresel piyasalar karışık bir seyir izliyor.

Analistler, bugün yurtiçinde sanayi üretimi verisi ve yurtdışında İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey‘in konuşmasının takip edileceğini belirtti. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.300 ve 9.400 puanın direnç, 9.150 ve 9.050 seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu vurguladılar.

Related Posts

Fındık 5 ayda 1 milyar dolardan fazla kazandırdı

Türkiye, 2025’in ilk 5 ayında fındık ihracatından 1 milyar 41 milyon dolar gelir elde etti. İhracat rakamları geçen yıla göre artış gösterdi.

İstanbul’da hayat yangın yeri: Aylık yaşam maliyeti 92 bin liraya çıktı!

İstanbul Planlama Ajansı’na göre dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti bir yılda yüzde 49 arttı. Sadece bir ayda 1.690 lira yükselen maliyet, mayıs ayında 91.722 TL’ye ulaştı.

Küresel piyasalar neden coştu? Ticaret savaşı bitiyor mu?

Dünya genelinde uzun bir süredir devam eden enflasyon-resesyon ikilemine ek olarak ABD Başkanı Donald Trump’ın korumacılık adımlarıyla artan belirsizlikler, küresel büyümenin yavaşlayacağına dair endişeleri de beraberinde getiriyor. Halihazırda ABD …

Bakan Yumaklı: 1 Ocak’tan bu yana 503 bin gıda denetimi yaptık

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1 Ocak’tan bu yana 503 bin gıda denetimi yaptıklarını belirterek, “Bu denetimler sonucunda 11 bin 702 uygunsuzluk tespit ettik ve 1 milyar 56 milyon lira cezai işlem uyguladık.” dedi.

Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,98 değer kazanarak 9.277,01 puandan tamamladı.

Bakan açıkladı: Ödemeler hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kurban Bayramı dolayısıyla haziran ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarını öne çektiklerini belirterek, yaklaşık 6 milyar 300 milyon lira ödemenin hesaplara yatırıldığını bildirdi.