Ekrem İmamoğlu’nun X hesabına erişim engeli dünya basınında: Kamuoyu yoklamaları desteğin arttığını gösteriyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Sosyal Medya Hesabına Erişim Engeli!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Mart’tan bu yana tutuklu bulunuyor ve X sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Kullanıcılar, İmamoğlu’nun X hesabına erişim engellendiğine dair bir bildirimle karşılaştı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun X hesabından paylaşımların kendisi tarafından yapılmadığını ve kamu düzenine zarar verdiğini belirterek, tutukluluğu devam ettiği sürece tedbiren X hesabının erişim engeline tabi tutulduğunu duyurdu.

Dünya genelinde de yankı bulan bu karar, önde gelen uluslararası haber kuruluşları tarafından da duyuruldu. İmamoğlu’nun sosyal medya hesabının kapatılması, “Erdoğan’ın rakibi” ve “Kamuoyu yoklamaları, İmamoğlu’na desteğin Erdoğan’dan daha fazla arttığına işaret ediyor” şeklinde ifadelerle okuyuculara aktarıldı.

Uluslararası Haber Ajanslarından Yorumlar

Reuters: Kamuoyu yoklamaları, İmamoğlu’na olan destek artıyor.

İngiliz haber ajansı Reuters, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nu “Erdoğan’ın başlıca rakibi” olarak tanımlayarak, X sosyal medya hesabının İmamoğlu’nun tutukluluk süreci boyunca kapatıldığını belirtti. Ajans, İmamoğlu’nun yaklaşık 10 milyon takipçisi bulunduğunu ve kamuoyu yoklamalarının, İmamoğlu’nun tutuklanmasından sonra halk desteğinin arttığını gösterdiğini vurguladı.

Bloomberg: Kararın nedenleri net değil.

ABD merkezli Bloomberg, İmamoğlu’nun Erdoğan’ın rakibi olarak tanımlanmasının ardından X sosyal medya hesabına erişim engelinin sadece yasal bir talep üzerine olduğunu belirterek, kararın gerekçelerinin açıklanmadığına dikkat çekti.

The Washington Post: Türkiye’nin talebi üzerine…

ABD merkezli The Washington Post ise, İmamoğlu’nun tutuklanmasını ve hükümetin bağımsız yargıyı vurgulamasına rağmen tutuklamanın siyasi amaçlarla değerlendirilmesine odaklandı. Haberde, İmamoğlu’nun aktif bir şekilde sosyal medyayı kullanmaya devam ettiği ve muhalif siyasetçilerin bu erişim engelini ifade özgürlüğüne yönelik bir saldırı olarak değerlendirdiği belirtildi.

Related Posts

Özgür Özel: Bu iktidar 100 gün önce kaybettiğini itiraf etmiştir

Özgür Özel, “Biz omuz omuzayız, birbirimizden güç alıyoruz.” dedi.

Evleneli 2 ay olmuştu: Aldatma kavgasında kocasının yumruk attığı kadın öldü

Küçükçekmece’de tartıştığı eşine yumruk atan Nazım Özayyıldız, eşinin başını mermere çarpması sonucu ölümüne neden oldu.

DEM Parti’den İzmir operasyonuna tepki

Şafak operasyonlarını eleştiren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Siyasi hesaplaşmaların yargı yoluyla çözülme gafletinden bir an önce vazgeçilmelidir.” dedi.

Fatih Altaylı cezaevinden açıkladı! İşte Cumhur İttifakı’nın oy oranı…

Gazeteci Fatih Altaylı Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mektupta AKP’nin ve Cumhur İttifakı’nın oy oranını açıkladı.

Yangına müdahale eden itfaiyecileri öldürdü: FBI ve SWAT alarma geçti

ABD’nin Idaho eyaletinde çıkan çalı yangınına müdahale eden itfaiyecilere ateş açılması sonucu 2 personel hayatını kaybetti, ekiplere pusu kurduğu düşünülen zanlı silahla öldürüldü.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack’tan F35 açıklaması: Yıl sonuna kadar bir çözüme kavuşma imkanına sahip olduğumuza inanıyorum

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack’tan F35 açıklaması: Yıl sonuna kadar bir çözüme kavuşma imkanına sahip olduğumuza inanıyorum