Ekrem İmamoğlu’nun X hesabına erişim engeli dünya basınında: Kamuoyu yoklamaları desteğin arttığını gösteriyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Sosyal Medya Hesabına Erişim Engeli!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Mart’tan bu yana tutuklu bulunuyor ve X sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Kullanıcılar, İmamoğlu’nun X hesabına erişim engellendiğine dair bir bildirimle karşılaştı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun X hesabından paylaşımların kendisi tarafından yapılmadığını ve kamu düzenine zarar verdiğini belirterek, tutukluluğu devam ettiği sürece tedbiren X hesabının erişim engeline tabi tutulduğunu duyurdu.

Dünya genelinde de yankı bulan bu karar, önde gelen uluslararası haber kuruluşları tarafından da duyuruldu. İmamoğlu’nun sosyal medya hesabının kapatılması, “Erdoğan’ın rakibi” ve “Kamuoyu yoklamaları, İmamoğlu’na desteğin Erdoğan’dan daha fazla arttığına işaret ediyor” şeklinde ifadelerle okuyuculara aktarıldı.

Uluslararası Haber Ajanslarından Yorumlar

Reuters: Kamuoyu yoklamaları, İmamoğlu’na olan destek artıyor.

İngiliz haber ajansı Reuters, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nu “Erdoğan’ın başlıca rakibi” olarak tanımlayarak, X sosyal medya hesabının İmamoğlu’nun tutukluluk süreci boyunca kapatıldığını belirtti. Ajans, İmamoğlu’nun yaklaşık 10 milyon takipçisi bulunduğunu ve kamuoyu yoklamalarının, İmamoğlu’nun tutuklanmasından sonra halk desteğinin arttığını gösterdiğini vurguladı.

Bloomberg: Kararın nedenleri net değil.

ABD merkezli Bloomberg, İmamoğlu’nun Erdoğan’ın rakibi olarak tanımlanmasının ardından X sosyal medya hesabına erişim engelinin sadece yasal bir talep üzerine olduğunu belirterek, kararın gerekçelerinin açıklanmadığına dikkat çekti.

The Washington Post: Türkiye’nin talebi üzerine…

ABD merkezli The Washington Post ise, İmamoğlu’nun tutuklanmasını ve hükümetin bağımsız yargıyı vurgulamasına rağmen tutuklamanın siyasi amaçlarla değerlendirilmesine odaklandı. Haberde, İmamoğlu’nun aktif bir şekilde sosyal medyayı kullanmaya devam ettiği ve muhalif siyasetçilerin bu erişim engelini ifade özgürlüğüne yönelik bir saldırı olarak değerlendirdiği belirtildi.

Related Posts

DSÖ: Dünya nüfusunun yarısı risk altında

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yaptığı son açıklamada gittikçe artan ve yayılan tehlikeye dikkat çekip dünya nüfusunun yarısının risk altında olduğuna vurgu yaptı.

Kuzey Kore’den nükleer karşı saldırı tatbikatı

Kuzey Kore’de düzenlenen atış talimi kapsamında, tüm birimlerin acilen nükleer karşı saldırıya hazır hale getirilmesine yönelik bir tatbikat düzenlendi.

Trump: “Fed Başkanı Powell, hiçbir fikri olmayan bir aptal”

Trump: “Fed Başkanı Powell, hiçbir fikri olmayan bir aptal”

Meclis’te ‘AYM’ tartışması: ‘23 yıldır kanun yapmayı, devlet yönetmeyi öğrenemediniz’

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, “23 yıldır kanun yapmayı, devlet yönetmeyi öğrenemediniz. Anayasa Mahkemesi size yol gösteriyor nasıl yapılacağını tarif ediyor. Ama keyfiliği, kul hakkı yemeyi herkesten fazla öğrendiniz” dedi.

Biden’dan ‘seçim’ özeleştirisi: O kazandı

Eski ABD Başkanı Joe Biden, görevden ayrıldıktan sonra televizyona verdiği ilk röportajda, ABD Başkanı Donald Trump’a seçimi kaybetmesinin sorumluluğunu üstlenerek, “Ben görevdeydim ve o kazandı” yorumunda bulundu.

En büyük bankaları seçiyorlar… ‘Bir ülkede başladı, tüm dünyaya yayılabilir’

ABD’de birçok eyalette vatandaşlar, büyük bankaların adını kullanan yeni bir dolandırıcılık yöntemiyle karşı karşıya. Polis, bu sahtekârlıkla ilgili olarak kamuoyunu dikkatli olmaları yönünde uyardı. Uzmanlar ise bu yöntemin diğer ülkelere de yayılabileceği konusunda uyardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir